Ostalo

(VIDEO) Jedan od najbrutalnijih mečeva u ovoj godini: BKFC je napokon objavio snimku meča između Alvareza i Mendesa

Eddie Alvarez (lijevo) vs. Chad Mendes (desno)

 Screenshot (youtube, Bkfc)
Dvojica UFC-ovih veterana pružili su 10 minuta pravog, krvavog rata

Bare Knuckle Fighting Championship (BKFC) organizacija vjerojatno je najpoznatija svjetska organizacija kad je u pitanju boks bez rukavica. Velike zasluge za porast njihove popularnosti pripadaju bivšim UFC-ovim borcima koji se dolaze okušati na BKFC-ovim eventima.

Mike Perry trenutno je jedan od najpopularnijih, ali i jedan od najboljih BKFC-ovih boraca. ‘‘Platinum‘‘ se sjajno snašao u boksu bez rukavica i upisao je tri pobjede u jednako toliko nastupa pod okriljem BKFC-a.

Među brojnim poznatim MMA borcima koji su u BKFC-u boksali bez rukavice, ove godine našli su se Chad Mendes i Eddie Alvarez. Obojica su nekoć kotirali kao ponajbolji MMA borci na svijetu, a Eddie Alvarez jedno kraće vrijeme bio je i UFC-ov prvak lake kategorije (Bellatorov također).

Ono što je fanove radovalo prije njihovog međusobnog obračuna, jest njihov stil borbe i ratnički duh koji obojica posjeduju. Alvarez i Mendes poznati su kao pravi, tvrdi ‘‘fajteri‘‘, kao borci koji ne bježe od otvorenih razmjena.

Sve te epitete apsolutno su opravdali unutar BKFC-ovog ringa. Sve smo bliže kraju kalendarske godine i doći će period kad će se birati najbolji mečevi u ovoj kalendarskoj godini. Ako se boks bez rukavica nađe u nekom od tih izbora, borba između Alvareza i Mendesa bit će među glavnim favoritima.

Nevjerojatnih pet rundi po dvije minute pružili su Eddie i Chad u četvrtom mjesecu ove godine. Alvarez je na koncu slavio podijeljenom sudačkom odlukom, a njihov meč održan na BKFC 41 eventu sada možete pogledati u videu ispod ovog teksta.

BKFC je objavio snimku ususret Alvarezovom novom nastupu. Veteran iz Philadelphije ovaj vikend će se boriti protiv Mikea Perryja na BFKC 56 eventu, a ne sumnjamo da će i njih dvojica pružiti podjednako dobar meč kao što je ovaj između Alvareza i Mendesa.

Linker
28. travanj 2024 00:34