Ostalo

(VIDEO) Legendarni borac skinuo gotovo 100 kila i sve šokirao svojom transformacijom, evo kako danas izgleda!

Eric ”Butterbean” Esch

 ADRIAN DENNIS/AFP/PROFIMEDIA Adrian Dennis/afp/profimedia
‘Butterbean‘ je u većini svojih borbi težio između 160 i 195 kilograma, a tijekom borilačke je mirovine dosegao 233 kilograma

Na spomen "Butterbeana" brojnim borilačkim fanovima vjerojatno će se na licu razvući osmijeh. Ova borilačka ikona, poznata po golemoj tjelesnoj masi i beskompromisnom stilu borbe, tijekom svoje je boksačke karijere upisala 87 profesionalnih mečeva, upisavši pritom 77 pobjeda (57 nokauta), 10 poraza i četiri neriješena rezultata, dok je u MMA-u odradila 28 borbi, uz omjer 17-10-1, a u svom životopisu ima i sedam kikboksačkih okršaja (3-4). Američki teškaš objesio je rukavice o klin krajem lipnja 2013., nakon poraza od Australca Kirka Lawtona. Deset godina kasnije, planira se ponovno vratiti u ring, a da je u svojim namjerama ozbiljan dokazuje i njegova tjelesna transformacija.

"Butterbean", punim imenom Eric Scott Esch, je, naime, u većinu svojih borbi ušao s kilažom koja je varirala između 160 i 195 kilograma, a nakon što je otišao u borilačku mirovinu dosegnuo je težinu od nevjerojatnih 233 kilograma. Upravo toliko imao je i kad se, prošle godine, pojavio u reality TV showu "Change Or Die". Od tada je nastavio intenzivno gubiti na težini, a trenutno ima 137 kilograma, što će reći da je smršavio nevjerojatnih 96 kilograma! Svojim pothvatom "Butterbean" se pohvalio i na društvenim mrežama, a videozapis s njegovog Instagram profila možete pogledati u nastavku.

Osim tjelesne, Esch je doživio i psihološku transformaciju budući da je zbog svoje prekomjerne tjelesne mase imao problema s depresijom.

"Prošao sam kroz fazu u kojoj sam gledao prema kraju svoj života. Nisam se planirao ubiti, ali sam padao, bio sam pretežak i stalno sam se osjećao potišteno", rekao je 57-godišnji Amerikanac za The Sun, a za isti medij nešto ranije govorio je i o svojim planovima o povratku među konopce, odnosno o protivnicima s kojima bi volio odmjeriti snage:

"Želim nekoga nokautirati, Jakea Paula ili Mikea Tysona. Paul previše priča, volio bih se boriti s njim, ali mislim da bi ljudi voljeli vidjeti mene i Tysona, to bi bio vraški neizvjestan dvoboj. Tyson i ja smo zapravo prijatelji, ali nemam ništa protiv obračuna s prijateljima".

Hoće li legendarni "Butterbean" ponovno zakoračiti u ring, i tko će mu biti eventualni protivnik, zapravo je potpuno irelevantno. Ono što je ključno u cijeloj priči jest da je ova ikona borilačkog sporta odlučila napraviti pozitivan zaokret na svom putu, preuzeti kontrolu nad životom i povesti brigu o vlastitom zdravlju. To je poruka koja nadilazi granice ringa i oktogona, te može poslužiti kao motivacija i inspiracija mnogima koji se bore sa sličnim ili istim problemima. S tom ćemo mišlju i završiti ovaj tekst, te jednostavno uskliknuti: bravo, Butterbean!

Linker
21. travanj 2024 15:37