Ostalo

(VIDEO) 'Mighty Mouse' dodao još jednu titulu svojoj bogatoj kolekciji

 Screenshot (YouTube)
Demetrious Johnson (30-3-1) dodao je još jednu titulu svojoj kolekciji. Bivši UFC-ov prvak ove je nedjelje u Tokiju osvojio Grand Prix u muha kategoriji One Championship promocije.

Yuya Wakamatsu i Tatsumitsu Wada bili su borci koje je 'Mighty Mouse' svladao na putu do finala, a u samoj je zavšnici dominantnom izvedbom do naslova došao preko Dannyja Kingada (13-2).

Johnson je preživio prvi nalet Kingada, zatim ga rušio nekoliko puta, napadao raznim jiu-jitsu zahvatima, pogađao šakama, laktovima i koljenima te na kraju odnio pobjedu jednoglasnom sudačkom odlukom. Presudni faktor u čitavom meču zapravo je bilo njegovo hrvanje na koje je njegov protivnik teško pronalazio odgovor.

Demetrious je osvajanjem turnira osigurao borbu s prvakom Adrianom Moraesom.

"Očito je da sam sada prvi izazivač. Imam spoj s Moraesom. On je zvijer, visok je i odličan 'grappler'. Imao sam tri borbe u jednoj godini, to mi se nije dogodilo od 2013. tako da sam umoran i moram uzeti malu pauzu za odmor", izjavio je Johnson nakon meča.

Bivšem UFC-ovom prvaku ovo je bila 30. pobjeda u karijeri, dok je Kingad upisao prvi poraz nakon šest uzastopnih trijumfa.

U sjajnoj glavnoj borbi ovog dijela ONE Championship priredbe, Angela Lee obranila je svoju titulu u atom kategoriji svladavši Jing Nan Xiong gušenjem u samoj završnici njihovog okršaja. Preciznije, službeno vrijeme pokazalo je kako je u trenutku prekida u petoj rundi ostalo još samo 12 sekundi.

ONE: Century, Part 1 rezultati:

MMA:

Angela Lee def. Xiong Jing Nan (gušenje) - R 5, 4:48

Demetrious Johnson def. Danny Kingad (jednoglasna odluka)

Christian Lee def. Saygid Guseyn Arslanaliev (jednoglasna odluka)

Yuya Wakamatsu def. Dae Hwan Kim (jednoglasna odluka)

Yushin Okami def. Agilan Thani (podijeljena odluka)

Itsuki Hirata def. Rika Ishige (poluga na ruci) - R 2, 4:41

Lito Adiwang def. Senzo Ikeda (TKO, ozljeda) - R 1, 1:57

Chang Min Yoon def. Phoe Thaw (gušenje) - R 1, 3:17

Won Il Kwon def. Sunoto Peringkat (TKO) - R 1, 1:43

Muay Thai:

Janet Todd vs. Ekaterina Vandaryeva (KO) - R 2, 2:20

Sam-A Gaiyanghadao def. Darren Roland (KO) - R 2, 1:20

Linker
18. svibanj 2024 21:15