Ostalo

(VIDEO) Svi pričaju o žestokoj makljaži u NHL-u: Golmani se potukli prvi put nakon 2013.

Screenshot
 YouTube
Iako se baš i ne radi o vijesti iz svijeta borilačkih sportova, sljedeća priča svakako sadrži neke njegove dijelove. Američki mediji, naime, bruje o nevjerojatnoj makljaži koja se dogodila na NHL utakmici između hokejaša Edmontona Oilersa i Calgary Flamesa u subotu. Utakmica se održala u kanadskom Calgaryju, u Scotiabank Saddledome areni.

Radi se o dva vrlo žestoka rivala u NHL ligi pa napeta atmosfera i čvrsta utakmica nisu bili nikakvo iznenađenje. Na kraju druge trećine je napetost eksplodirala u vidu masovne tučnjave gotovo svih hokejaša koji su u tom trenutku bili na ledu. To je podrazumijevalo i obračun dva vratara; Mikea Smitha iz Olilersa i Cama Talbota iz Flamesa. Naravno uz ogromno oduševljenje publike jer je to bila prva tuča dva vratara u NHL-u još od sada već davne 2013.

Šakački obračun dva tima je zapalio društvene mreže, a oduševljeni fanovi zazivaju povratak starih vremena kada je NHL liga bila puno žešća, a ovakve stvari uobičajene. Danas su obračuni dva (ili više) igrača, koji su stvari odlučili riješiti šakama na ledu, mnogo rijeđi. No, ipak se događaju. Suci poslovično stvar gledaju sa sigurne udaljenosti dok jedan od hokejaša ne padne na pod. Tada je "meč" gotov, a oni razdvajaju zaraćene strane i šalju ih na hlađenje.

Na koncu je subotnja utakmica završila 8-3 za Oilerse, a koliko su suci imali posla govori i podatak da su timovi zaradili čak 102 minute isključenja. Tko je pobijedio u šakačkom obračunu, procijenite sami - YouTube je prepun snimki.

Linker
26. travanj 2024 23:18