Ostalo

(VIDEO) ‘Zaledio se‘ još dok je bio na nogama: Pogledajte brutalni nokaut s RIZIN-ovog prošlog eventa

Minoru Kimura vs. Daryl Lokoku

 Screenshot (twitter, Rizin)
Minoru Kimura lijevim krošeom brutalno je ugasio svog protivnika

Proteklog vikenda u Japanu se održao Rizin 43 event. Japanska organizacija nekoć je obećavala velike stvari, ali vrijeme je pokazalo kako Rizin ipak nema ambicije i mogućnosti za napasti sam vrh MMA tržišta. Unatoč tome, Rizin ipak ima neke vrlo dobre borce na svom rosteru i nerijetko ponude uzbudljive mečeve.

Rizin 43 event predvodili su Kleber Koike Erbst (31-6-1) i Chihiro Suzuki (10-3-0), a meč je prvotno ugovoren za titulu u perolakoj kategoriji. Prvak Kleber Koike Erbst prekoračio je gornju granicu perolake kategorije i vaga mu je pokazala 146,3 ‘‘pounda‘‘ (145 ‘pounda‘ iznosi gornja granica). Rizin mu je odmah oduzeo titulu prvaka i kaznili su ga s 20 posto njegovog honorara. Međutim, tu nisu završile sanckije.

Samo je Suzuki bio u mogućnosti doći do pojasa, ali i do pobjede u ovom meču. Naime, u slučaju da je Erbst pobijedi ili da meč završi remijem, ishod se istog trena mijenja u ‘‘no contest‘‘. Kleber Koike Erbst na koncu je slavio ‘‘armbarom u prvoj rundi, ali meč je službeno završen ‘‘no contestom‘‘. Podosta bizarna odluka Rizina, ali očito drže do toga da borci prođu vagu.

No, pažnju na Rizin 43 event najviše vam preusmjeravamo zbog meča između Minorua Kimure i Daryla Lokokua. Bio je to meč prema kickboksačkim pravilima, a Kimura je slavio nakon samo 68 sekundi borbe.

Lijevim krošeom spektakularno je nokautirao svog protivnika, a način na koji je Lokoku završio na tlu čini ovaj nokaut još spektakularnijim. Kongoanac se ‘‘zaledio‘‘ još dok je bio na nogama i usporeno je padao prema tlu. Licem se Lokoku dočekao i ostao je nepomično bez svijesti.

Svakako potez večeri i jedan od spektakularnijih nokauta koje smo vidjeli ove godine, a snimku možete pogledati u videu ispod ovog teksta.

Linker
01. svibanj 2024 08:10