Regija

Alen Babić odlazi u profesionalce i odmah nastupa u predborbi Dillianu Whyteu

Alen Babić i Dillian Whyte
Jedan od najboljih hrvatskih amaterskih boksača, Alen Babić, posljednjih je nekoliko tjedana proveo s velikom britanskom boksačkom zvijezdom, Dillianom Whyteom, kome je služio kao sparing partner. Njegovom timu toliko se svidjelo što je hrvatski boksač pokazao da su mu ponudili nastup na programu koji će Whyte predvoditi. Tako Alen Babić prelazi u profesionalce, a prvi meč imat će već za dva dana, nakon čega slijede pripreme za nastup u velikoj O2 Areni.

Nakon što je više puta osvajao naslov prvaka Hrvatske u kategoriji do 91 kilogram, Alen Babić odlazi u profesionalni boks. S 26 godina to je nekako i prirodan slijed, no okolnosti pod kojima je do toga došlo su vrlo zanimljive. Ovaj trofejni boksač, koji je nastupao i u WSB ligi za France Fighting Roosterse, svoj će profesionalni debi imati već za dva dana, s ciljem da osjeti ring prije nego pokuša iskoristiti veliku priliku u Londonu.

Babić je potpisao ugovor za meč koji će u četvrtak odraditi u Rimu, a protivnik mu je Lazar Stojanović iz Srbije. Riječ je o 23-godišnjem boksaču koji bi trebao poslužiti kao dobar ispit za ulazak u profesionalce. Meč je dogovoren na četiri runde.

Nakon toga Babića čeka puno veći ispit. 20. srpnja održava se veliki spektakl u londonskoj O2 Areni, kojeg će predvoditi meč Dillian Whytea protiv Oscara Rivasa. Na programu se nalazi još nekoliko zanimljivih mečeva poput Derecka Chisore protiv Artura Szpilke ili Davida Allena protiv Davida Pricea. Babićev protivnik još uvijek nije poznat, ali trebao bi biti unutar par dana.

Na posljednjem prvenstvu Hrvatske Babić je osvojio srebro u kategoriji do 91 kilogram, nakon što je u finalu poražen od Tonija Filipija. Bio je to meč iza kojeg su ostale male tenzije, budući da se iz Babićevog BK Leonardo nisu nikako slagali s odlukom, no na kraju se sve smirilo za dobrobit hrvatskog boksa.

Linker
17. svibanj 2024 02:03