Regija

Antonio Plazibat nakon velike pobjede: ‘Uvijek želim pobijediti nokautom‘

Antonio Plazibat
 Screenshot (youtube, Funx)
Solinjanin je sinoć na Gloryjevoj priredbi upisao jednu od najvećih pobjeda dosadašnje karijere

Trenutno najbolji hrvatski kickboksač sinoć je u potpunosti iskoristio iznenada pruženu priliku. Trebao se Plazibat prvotno boriti protiv Jamesa McSweeneyja koji ipak ne pripada samom vrhu teške kategorije u kickboxingu. Postojale su i određene kritike jer se Plazibat bori s ne tako kvalitetnim protivnikom, no Antonio je rekao da nije na njemu da bira, nego na Gloryju. Njegovo je samo da prihvati, a upravo to svaki puta i napravi.

Spletom okolnosti, točnije ozljedom Alistaira Overeema, došlo je do promjena u rasporedu Glory Collision 3 priredbe. Jamal Ben Saddik umjesto meča protiv Benjamina Adegbuyija dobio je priliku boriti se protiv Verhoevena za pojas teške kategorije, a Plazibat je bio zamjena za Ben Saddika te je uskočio u meč protiv drugorangiranog Rumunja.

Solinjanin je unatoč ''short noticeu'' oduševio te je uništio ponajboljeg kickboksača svijeta. Antonio je nakon meča dobio priliku dati intervju za nizozemsku radio postaju FunX, a prije svega opisao je kako se osjeća nakon veličanstvene pobjede.

''Kao što možete pretpostaviti, osjećam se jako sretno. Bogu hvala, sve je prošlo dobro. Sada se mogu malo opustiti, no u ponedjeljak se vraćam na trening'', rekao je Plazibat, a zatim je odgovorio je li očekivao da će borba ući u drugu rundu, nakon što je tokom prve ozbiljno uzdrmao svog protivnika.

''Počeo sam bacati divlje udarce i raditi neke glupe odluke. Ali krajem runde smirio sam se i radio na tome da se ne izmorim do kraja. Svaku borbu ići ću 100 posto, ne pokušavam pobijediti na bodove. Uvijek želim pobijediti nokautom. Nekad sam pobjeđivao i na bodove, no to se ne smije uvijek događati.'', objasnio je hrvatski borac.

Plazibat se pobjedom protiv drugorangiranog izazivača Gloryjeve teške kategorije lansirao u sam vrh i nije isključeno da mu idući meč bude upravo za pojas. Rico Verhoeven sinoć je savladao njegovog timskog kolegu Jamala Ben Saddika, a hrvatski kickboksač prokomentirao je moguće opcije za idući nastup.

''Ako se Rico želi boriti, ja sam tu. Ako netko drugi želi borbu, također sam tu. Briga me za pojas. Dajte mi borbe i ja samo želim pobjeđivati. Jeste li ikada gledali moju borbu, a da je bila dosadna? To je ono što želim raditi''

Linker
17. svibanj 2024 08:05