Regija

Antun Račić sudačkom odlukom izgubio u povratničkom meču za KSW organizaciju

Antun Račić

 Screenshot (youtube, Ksw)
Protivnik je ovoga puta bio bolji kroz sve tri runde

Jedan od naših najboljih boraca bantam kategorije nažalost se nije uspio pobjednički vratiti u KSW organizaciju. Ovoga puta od njega je bolji bio Zuriko Jojua koji je kod sudaca uzeo sve tri runde (30 – 27, 30 – 27, 30 – 27).

Antun Račić posljednji put nastupio je protiv Jeovannyja Maia de Oliveire u travnju (4. mjesec) ove godine, što mu je ujedno bio i povratak na pobjedničke staze nakon dva uzastopna poraza unutar KSW organizacije. Borba protiv opasnog Jojua trebala je nagovjestiti njegov veliki povratak u KSW te simbolizirati polagani zalet prema pojasu kojega je drzao do nedavno, no to se nažalost nije dogodilo.

Njegov protivnik Zuriko Jojua s druge strane je tražio ‘odskočnu dasku‘ u svojem prvom nastupu za KSW preko koje bi se vrlo brzo mogao lansirati u sami vrh organizacije, pa možda si čak i osigurati borbu za titulu, što mu je u konačnici i uspjelo. Za poraz ne zna već gotovo pet i pol godina, a karijeru je gradio u raznim manjim organizacijama.

Moglo bi se reći da se iz KSW organizacije prema Račiću nisu nimalo korektno odnosili s obzirom na to da su ga nakon gubitka titule protiv Sebastiana Przybysza bacili skroz sa strane, niti ne uzimajući u obzir da mu možda daju priliku za revanš. Nakon toga je upisao još jedan poraz protiv vrhunskog poljskog grapplera, što ga je još više unazadilo u organizaciji. Hoće li ostati u organizaciji i nakon ovog poraza, ili će potražiti sreću drugdje, predstoji nam za vidjeti.

Linker
13. svibanj 2024 07:40