Regija

Babić se žestoko obrušio na braću Sauerland: ‘Tatin sin koji nije dobio potrebne batine‘

Alen Babić

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Komentari s Twitter profila braće Sauerland razumljivo nisu najbolje sjeli hrvatskom boksaču

Među onima koji su proteklog vikenda osjetili potrebu prokomentirati meč Alena Babića protiv Davida Spilmonta bili su i braća Sauerland. Zapravo, onaj tko stoji iza njihovog Twitter profila. Prvobitno su postavili status u kojem su naveli kako je Babić pronašao sebi ravnog, a onda je uslijedilo i nekoliko odgovora na komentare njihovih pratitelja. U jednom je čak navedeno kako je Babiću bio ponuđen meč protiv Filipa Hrgovića, kojeg je ovaj odbio, što je s obzirom na okolnosti zvučalo podosta neuvjerljivo.

Što se tiče Babića, on je nakon povratka iz Manchestera odlučio odmoriti, a onda je u utorak gostovao u Podcast Inkubatoru, gdje je otkrio neke dojmove s meča, priznavši kako je krajem druge runde uistinu bio uzdrman.

"Ja sam nakon meča rekao da me nije uzdrmao nego da sam ga izgubio na dvije sekunde. To mi se prvi put dogodilo. Onda sam na snimci vidio da me uzdrmao, da sam bio u pravom 'knockdownu' i drago mi je da sam se tako izvukao. U takvom slučaju izađe ono što je u tebi. Izvukao sam se i prekinuo sam protivnika koji je bio puno svježiji od mene. Zadovoljan sam, 10-0, ali sad mi treba veliki odmor. Previše sam gurao kroz dvije godine, svaki meč uzeo mi je nešto. Mislio sam da sam spreman, u sparingu sam bio spreman, no u ringu je to nešto potpuno drugo", riječi su Babića, koji će sad uzeti pokoji mjesec odmora, a onda krenuti na titulu bridger kategorije, odnosno kategorije do 101.6 kilograma.

Njemu sad slijedi vrijeme za potpis novog ugovora, a do meča protiv Spilmonta činilo se kako je Matchroom sigurna opcija. Ipak, Hearn je nakon tog meča imao ponešto kritika.

"Eddie Hearn je klasičan menadžer. Kad si dobar, on je uz tebe. Čim malo poklekneš baca drvlje i kamenje. Možemo mi birati druge organizacije, ja ne moram potpisati s njim, iako to želim i na sebe gledam kao na dio Matchrooma. Sad dolazi do ugovora koji će biti na više borbi, a onda ćemo vidjeti što ćemo. Idem ganjati bridger kategoriju i postati svjetski prvak", rekao je Alen.

Onda su se okrenuli na braću Sauerland i spomenute komentare koji su se pojavili nakon meča. Promotori Filipa Hrgovića kao da su jedva dočekali da Babić pokaže jednu slabost. Do tada njegove izjave i prozivke nisu ni komentirali.

"To je jedan očajan čin nekih miševa. Na njih gledam kao miševe. Izlaze kad je mrak i kad nitko ne vidi. To je miš koji laže, koji je već puno puta lagao. Kako ja ne bih prihvatio borbu? Ja tu borbu zovem cijelo vrijeme? Kaže da su svima nudili meč. Jesu li nudili do 250. mjesta, da bi svi oni odbili? Njegov protivnik bio je 255. na svijetu. To su obični lažovi. Kocka je idiot, a Sauerlandi su miševi. Bolje da me ne uzimaju u usta jer znam puno o njima i ne bi bilo dobro da kažem sve što znam", zaključio je ovu priču.

Nakon toga, Babić je odlučio Sauerlandima posvetiti i dvije objave na Instagramu. Posebno pažnju ipak je izazvala ona gdje je podijelio spomenuti status koji su Sauerlandi objavili. Alen je primijetio i kako je tim putem njegovo prezime napisano malim početnim slovom.

"Evo s kakvim ljudima ja imam posla. Klasičan tatin sin koji nikad nije dobio potrebnih batina", napisao je, dodavši poruku Sauerlandima: "Brata i sestru si piši malim slovima..."

image

Alen Babić

screenshot (Instagram/Alen Babić)

Ovo je do sada prvi izravni verbalni obračun Babića i braće Sauerland, koji su svoju promotorsku kuću preuzeli od oca Wilfrieda, koji ju je sam izgradio. Nedavno su je prodali tvrtki Wasserman promotions, ali su i dalje ostali na čelu te se brinu za karijere boksača među kojima su najpoznatiji Hrgović, Chris Eubank Jr. i Mairis Briedis.

Mnogi upravo Sauerlande smatraju glavnim krivcima za neadekvatne protivnike s kakvima se Filip Hrgović do sada susretao. Neki mediji su isto tako pisali o njihovom lošem financijskom stanju, do kojeg su došli povlačanjem nekih riskantnih odluka.

Linker
19. svibanj 2024 18:25