Regija

BORILAČKI TJEDAN: UFC pauzira, ali čekaju nas veliki mečevi nekolicine regionalnih boraca

ONE on Prime Video 1

 One Championship
Iako se na prvu čini kao tjedan bez naročitih uzbuđenja, pogled na raspored govori suprotno

Ovog tjedna čeka nas nešto drukčiji vikend. UFC-ove priredbe neće uopće biti jer najjača svjetska MMA organizacija radi kratku pauzu prije onog što slijedi u devetom mjesecu. Najveći boksački mečevi također su na pauzi do sljedećeg mjeseca, ali zato ONE Championship nudi pregršt uzbuđenja, a regionalni borilački fanovi imat će štošta za popratiti ovaj tjedan.

ONE Championship 160: Martin Batur vs. Paul Elliott

Najbolja azijska borilačka organizacija imat će vrlo aktivan vikend. Čak dva njihova eventa gledat ćemo ovaj tjedan, a prvi od dva je priredba na kojoj će hrvatski teškaš Martin Batur (7-3-0) debitirati za ONE. Protivnik će mu biti Englez Paul Elliott (3-1-0). Event predvodi borba za titulu u lakoj kategoriji, a Ok Rae Yoon pojas će braniti protiv Christiana Leeja. U sunaslovnoj borbi večeri, Thanh Le branit će titulu u perolakoj kategoriji, a izazivač je Tang Kai.

Gdje: Singapore Indoor Stadium, Kallang, Singapur

Kad: Petak (26.08). Event starta u 13:30h.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

ONE on Prime Video 1: Moraes vs. Johnson 2

Nekoliko sati nakon što završi ONE 160 event, azijska organizacija započet će s onom većom priredbom koju pripremaju ovaj tjedan. Bit će to debitantska ONE-ova priredba koja će se emtiirati putem Amazona, a termin eventa prilagođen je američkoj i kanadskoj publici. Radi se o velikom poslu za ONE i stoga su morali isporučiti nešto veliko. Adriano Moraes branit će titulu u muha kategoriji, a suprotstavit će mu se Demetrious Johnson. Radi se o revanšu nakon što je Moraes nokautirao DJ-a u četvrtom mjesecu prošle godine. Rodtang i Michael Savvas borit će se u polufinalu muay Thai Grand Prixa, a drugi par čine Superlek Kiatmookao i Walter Goncalves. Borci poput Jonathana Haggertyja, Amira Aliakbarija, Marcusa ‘‘Bucheche‘‘ također će nastupati, a Liam Harrison borit će se za muay Thai titulu u bantam kategoriji. Nong-O Gaiyanghadao branit će pojas. Što reći, osim da ne propustite ovaj event koji će ponuditi pregršt vrhunskih mečeva.

Gdje:Singapore Indoor Stadium, Kallang, Singapur

Kad: U noći s petka (26.08.) na subotu (27.08.). Event započinje u subotu od 02:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

RCC 12: Aleksandar ‘Joker‘ Ilić vs. Alexander Shlemenko

Petak ovog tjedna vodi glavnu riječ, a u petak će nastupiti i Aleksandar ‘‘Joker‘‘ Ilić (13-5-0). Srpski borac nakon poraza na Oktagonovoj priredbi vraća se u srednju kategoriju. ‘‘Joker‘‘ će nastupiti u ‘‘main eventu‘‘ ruske RCC organizacije, a protivnik če mu biti prava legenda, Alexander Shlemenko (62-13-0)

Gdje: Jekaterinburg, Rusija

Kad: Petak (26.08.). Event započinje od 16:00h, a Ilić nastupa u glavnoj borbi večeri.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Bitka na Beogradu na vodi: Murat Gassiev vs. Carlouse Welch

Vrlo zanimljiv boksački event održat će se ovog vikenda u Beogradu. Murat Gassiev (28-1, 1 NC), bivši svjetski prvak u ‘‘cruiser‘‘ kategoriji (titule izgubio porazom od Usyka) borit će se protiv američkog boksača Carlouse Welcha (21-2-1). Radi se o obračunu u teškoj kategoriji, a publika će imat priliku gledati još neke vrhunske boksače na djelu. Među njima se ističe Aslambek Idigov (18-0-0), a naravno da neće izostati ni nastupi regionalnih boksača.

Gdje: Beograd

Kad: Petak (26.08.), od 19:30h

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Top Rank: Jose Pedraza vs. Richard Commey

Zasigurno najzvučniji boksački meč ovog tjedna je onaj između Jose Pedraze (29-4-0) i Richarda Commeyja (30-4-0) u super-lakoj kategoriji (-140 lbs). Srpski teškaš Miljan Rovčanin (24-2-0) također će nastupiti na ovom eventu, a protivnik mu je veliki američki potencijal Jared Anderson (11-0-0). Nigerijac Efe Ajagba također je zvučno ime ovog eventa, a protivnik će mu biti Jozsef Darmos.

Gdje: Hard Rock Hotel & Casino in Tulsa, Oklahoma, USA

Kad: U noći sa subote (27.08.) na nedjelju (28.08.). ‘‘Main card‘‘ starta u nedjelju od 04:30h, a Pedraza i Commey u ringu bi se trebali naći oko 06:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Linker
18. svibanj 2024 20:25