Regija

Brutalni nokauti Vukovića i Bosančića obilježili početak druge sezone FNC Armagedona

 Ronald Gorsic/CROPIX
Održano je prvih osam borbi druge sezone FNC Armagedon turnira

Kao što se moglo i očekivati, otvaranje nove sezone FNC Armagedona obilježilo je puno akcije od strane dokazivanja željnih mladih i većinom nepoznatih boraca. Ono što je najavila prva sezona, otvaranje druge je potvrdilo. No, krenimo redom.

Sve je otvoreno borbama perolake kategorije, a već u prvoj dobili smo novog mladog borca kojeg svakako vrijedi pratiti. To je 19-godišnji Edin Ramdedović iz Slovenije koji je u prvoj rundi savladao Domagoja Gunčevića. Borac iz Osijeka bolje je otvorio u stand upu, ali mladi Slovenac je prepoznao svoju priliku, odveo borbu u parter, a onda ju tamo gušenjem i završio. Drugi borac perolake kategorije u polufinalu je Denis Jurakić iz Ahilej MMA akademije. On je na račun impresivnog hrvanja i juda došao do pobjede nad Mateom Bolfanom, uzdanicom UFK Novi Zagreb tima.

Laka kategorija odmah nam je predstavila potencijalnog favorita iste, a to je svakako Rusi Minev, bugarski borac i još jedan predstavnik Ahileja, koji je više nego dominantno savladao Piersanta Paderna iz Italije. Mineva krasi vrhunsko hrvanje i izrazita eksplozivnost te se čini vrlo snažan za svoju kategorije. U polufinalu mu se nakon toga pridružio Abraham Are iz domaćeg ATT Zagreba. On je nakon dvije minute borbe gušenjem slavio protiv Davuda Muhića.

Vrlo uzbudljiva bila je borba Đorđa Bukvića i Luke Vargovića, a srpski borac svoju je drugu Armagedon avanturu započeo velikom pobjedom na račun vrhunski posložene taktike. Borac iz Ban Teama pokazao je puno toga, ali nikako dovoljno za savladati Bukvića koji je danas jednostavno bio kvalitetniji. Drugi velteraš koji je prošao dalje je Radovan Vuković, savladavši Mislava Stanića iz splitskog Pit Bulla. On je već na samom početku borbu odveo na pod, a onda tamo teškim udarcima onemogućio Stanića za nastavak. Crnogorac je najiskusniji borac ovog turnira, a odmah nakon borbe zaprijetio je svim ostalim članovima kategorije.

Preostala je još srednje kategorija u kojoj smo dočekali još jedan teški nokaut. Njegov autor je Matija Bosančić iz Unity Fight Teama koji je za samo dvadesetak sekundi nokautirao Tomislava Ceronju, predstavnika Bana. Osim njega, polufinalist je i 19-godišnji Ilija Brkan iz UFK Novi Zagreb. On je na veliko srce i upornost okrenuo borbu protiv Jovana Todorovića. Crnogorac je uzeo prvu rundu, djelovao je bolji i drugoj, posebno nakon što se našao u gornjoj poziciji, no mladi Brkan uspio se okrenuti, preuzeti kontrolu, a onda i udarcima borbu završiti.

Na programu je održan i superfight perolake kategorije između Hrvoja Stepića i Giovannija Rivettija iz Italije. Dobro je borac iz Bana otvorio ovu borbu i na račun agresivnosti te pritiska je uzeo prvu rundu. U drugoj se mogao primijetiti umor, što je Talijan iskoristio za preuzimanje kontrole. Pravi rat nastavio se u trećoj rundi, gdje je Rivetti otvorio bolje, no Stepić u drugoj polovici runde ulaže posljednje atome snage te je na kraju napravio dovoljno da bi uvjerio suce u to da je bio bolji.

Armagedon se nastavlja već idućeg vikenda, kad ćemo pogledati preostale borbe prvog kruga. Ispod teksta možete vidjeti i rezultate gore navedenih te opisanih borbi.

Rezultati:

Ilija Brkan def. Jovan Todorović - tehnički nokaut, 2. runda (3:38)
Matija Bosančić def. Tomislav Ceronja - nokaut, 1. runda (0:24)
Radovan Vuković vs. Mislav Stanić - nokaut, 1. runda (0:21)
Đorđe Bukvić vs. Luka Vargović - jednoglasna sudačka odluka
Abraham Are def. Davud Muhić - prisiljavanjem na predaje (RNC), 1. runda (2:05)
Rusi Minev def. Piersanto Paderno - jednoglasna sudačka odluka
Denis Jurakić def. Mateo Bolfan - prisiljavanje na predaju (RNC), 2. runda (3:50)
Edin Ramdedović def. Domagoj Gunčević - prisiljavanje na predaju (giljotina), 1. runda (1:30)

Hrvoje Stepić def. Giovanni Rivetti - jednoglasna sudačka odluka

Linker
16. svibanj 2024 19:12