Regija

Đani Barbir pronašao protivnika za obranu titule? Bio bi to jedan od najvećih FNC mečeva dosad

Marko Petrak (lijevo) i Đani Barbir

 Goran Sebelic/CROPIX
Prvak FNC-ove srednje kategorije zainteresiran je za obračun s borcem koji povremeno trenira u ATT-ju

Kako vrijeme odmiče, FNC-ov roster postaje sve popunjeniji i sve je više opcija za borce kad su u pitanju protivnici i sljedeći nastupi. Srednja kategorija jedna je od tri kategorije koja ima prvaka, a vladar srednje kategorije trenutno je Đani Barbir (5-0-0).

Matija Bosančić koji je osvojio drugu sezonu FNC Armagedona i Marin Mikulić velike su nade srednje kategorije i od njih se u budućnosti očekuju velike stvari. Dojam je kako organizacija još nije voljna upariti nekog od njih dvojice s Barbirom, kao niti svježe potpisane Selvera Mahmića i Davida Sivonjića kojima će trebati nekoliko pobjeda prije eventualnog napada na sami vrh.

Barbir je tako u potrazi za protivnikom, a Nemanja ‘‘Koba‘‘ Nikolić nametao se kao najizglednija opcija nakon što ga je FNC nedavno potpisao. Radi se o srpskom borcu iza kojeg je osam pobjeda i jedan remi, a taj remi upisao je još 2016. godine u profesionalnom debiju. Čini se kako ‘‘Koba‘‘ ipak neće napasti pojas u svom debiju za FNC.

Naime, Đani Barbir podijelio je na svom Instagramu informaciju da Nemanja Nikolić traži lakši meč za početak i da nema ništa od njihovog međusobnog obračuna.

Barbir se putem Instagram priče zapravo obraćao borcu koji ga je gostujući u MMA Institut podcastu na neki način i prozvao. Vlasto Čepo bio je gost MMA Instituta, a na upit Slobodana Maksimovića o tome s kime bi upario Barbira, Ćepo je odgovorio:

‘‘Đani bi mogao protiv ‘Kobe‘ ili protiv mene. To je moja kategorija. On sebe smatra najboljim borcem na Balkanu, a ja smatram sebe jednim od najboljih na Balkanu.‘‘, rekao je Čepo, a Barbir je odgovorio:

‘‘Vlasto Čepo, vidimo se onda početkom sljedeće godine na FNC-u. Nadam se da ćeš se pojaviti.‘‘

image

Barbirov Instagram ‘‘story‘‘

Screenshot (instagram, Đani Barbir)

Borba Čepe i Barbira bila bi uistinu velika stvar za FNC i jedan od najzvučnijih mečeva otkako su započeli s radom. Čepo je borac iza kojeg je devet pobjeda i dva poraza, a u posljednjih šest nastupa, upisao je pet pobjeda i poraz. Do kraja godine ima dva zakazana nastupa. 16.11. borit će se protiv Antonija Zovka (5-2-0) na Centurion Fight Championship eventu, a 3.12. čeka ga borba protiv Giannija Melilla (14-7-0) na Oktagon 37 eventu. Čini se kako bi ga i početkom sljedeće godine mogli gledati u FNC-u i to u meču za titulu.

Linker
16. svibanj 2024 00:38