Regija

FNC dodao još jedan zanimljiv meč na event u Sisku: Joksovića čeka bivši UFC-ov borac

Nikola Joksović

 Screenshot (youtube, Megdan)
Srpski borac Nikola Joksović tražit će drugu pobjedu pod okriljem FNC-a

11 dana dijeli nas od FNC 9 eventa koji će se održati u Sisku. ‘‘Fight card‘‘ FNC-ove sljedeće priredbe već sada djeluje jako dobro, a organizacija je program danas pojačala još jednom sjajnom borbom.

Vrlo perspektivni srpski velteraš Nikola Joksović (8-1-0) odradit će svoj drugi nastup pod okriljem FNC-a, a protivnik će mu biti Brazilac Jorge de Oliveira (9-4-0). Oba borca spadaju među najzvučnija imena ovog eventa.

Nikola Joksović u sedmom mjesecu ove godine debitirao je unutar FNC-ovog kaveza, a jako zrelom izvedbom porazio je Carla ‘‘Nea‘‘ Pratera (35-22-1 uoči te borbe). 28-godišnji srpski borac slavio je jednoglasnom odlukom sudaca i došao je do vjerojatno najveće pobjede u dosadašnjoj karijeri.

Nimalo lak zadatak neće čekati Joksovića niti u drugom nastupu za FNC. Jorge de Oliveira, borac nadimka ‘‘Blade‘‘ iza sebe ima dva nastupa pod okriljem UFC-a (2014. i 2015. godine), ali u oba je poražen. Dhiego Lima i Christos Giagos zaključili su njegov boravak u UFC-u, ali ‘‘Blade‘‘ je nakon toga upisao dvije vrlo impresivne pobjede.

‘‘Submissionom‘‘ u drugoj rundi porazio je Thiaga Silvu (16-3-1 uoči te borbe) u meču održanom 2016. godine, a nakon toga, Jorge de Oliveira borio se pod okriljem ruskog Fight Night Globala. ‘‘Submissionom‘‘ u trećoj rundi porazio je Gennadiyja Kovaleva (17-5-0). Ipak, ‘‘Blade‘‘ je nakon toga upisao dva poraza, a nije nastupao sve od četvrtog mjeseca 2018. godine.

36-godišnji Brazilac spreman je vratiti se u kavez nakon dulje pauze, ali ne treba ga podcijeniti s obzirom na bogato iskustvo koje posjeduje.

FNC-ova velter kategorija po mnogima je najzanimljivija i trenutno najjača težinska kategorija unutar promocije. Osim Nikole Joksovića i Jorgea de Oliveire, na FNC 9 eventu gledat ćemo i sjajan velteraški okršaj između Jakoba Kosića i Đorđa Bukvića te onaj između Marka Kisiča i Nemanje Milakovića. Velter je ispunjen još mnogim sjajnim borcima poput Ognjena Babića, Patrika Čelića, Ivice Truščeka, a nadamo se i povratku Marka Ostaneka koji je osvojio prvu sezonu FNC Armagedona.

Event u Sisku zakazan je za 23. prosinca (12. mjesec) i čini se da nas čeka jako zanimljiva večer uoči Badnjaka i Božića.

Linker
18. svibanj 2024 18:03