Regija

Hadžović ugovorio iduću UFC borbu, prekid niza poraza tražit će protiv velikog potencijala

Damir Hadžović
 screenshot
‘Bosnian Bomber‘ u svibnju će traži prvu pobjedu još od veljače 2019. godine

Brazilski UFC Fight Night, onaj održan u ožujku prošle godine, prvi bez prisutne publike tijekom kojeg smo se nadali kako je sve to samo privremeno, posljednja je UFC priredba na kojoj smo gledali Damira Hadžovića. Tim putem doživio je ekspresan poraz od Renata Moicana, ujedno drugi u nizu te četvrti u njegovoj sedmoj UFC borbi. Nakon toga nije ugovarao novu borbu, no sad je dočekao i tu priliku.

Prekid negativnog niza, a možebitno i ostanak na UFC-ovom rosteru, tražit će na Fight Night priredbi koja se održava 8. svibnja. Čeka ga borba protiv debitanta Nikolasa Motte, borca od kojeg UFC puno očekuje.

28-godišnji Motta (12-3) je ugovor izborio impresivnih nastupom u studenom prošle godine, na Dana White's Contender Seriesu, a sam predsjednik UFC-a ga je pohvalio, izjavivši kako je vidio momka sposobnog za velike stvari. Naravno, potencijal prvo treba potvrditi, a Hadžović je odabran kao borac koji će ga testirati.

"Bosnian Bomber" je posljednji put slavio u veljači 2019. godine, kad je nokautom savladao Marca Pola Reyesa. Tim putem spojio je dvije pobjede i očekivao se njegov dodatni uzlet, no došli su porazi. Prvo ga je savladao Christos Giagos, u borbi u koju je Damir ušao kao favorit, a onda je došao i spomenuti poraz od Moicana. Iako trenutno nemamo informaciju koliko borbi mu garantira trenutni ugovor, nismo sigurni da bi treći poraz u nizu bio nešto preko čega bi UFC prešao, posebno u ovo vrijeme kad otkaze dijele lakše nego ikad.

Ovo je deveta borba potvrđena za istu priredbu, koja još uvijek nema glavnu borbu. Budući da tu poziciju nisu dobile Holly Holm i Julianna Pena, pretpostavlja se da UFC priprema neko ugodno iznenađenje.

Linker
18. svibanj 2024 04:58