Regija

Idući FNC event u Domu sportova, doznali smo i jednu fantastičnu ugovorenu borbu!

 Fight Nation Championship
Nakon što se su u posljednjem kvartalu prošle godine predstavili putem dvije sjajne priredbe u ATT dvorani, Fight Nation Championship već u ovoj godini podiže letvicu. Službeno je poznata informacija kako će se iduća priredba održati u maloj dvorani Doma sportova, a došli smo i do informacije o jednoj intrigantnoj već ugovorenoj borbi za taj program.

Fight Nation Championship strateški je odradio ulazak na hrvatsko, ali i regionalno borilačko tržište. Dvije uspješne manje priredbe za koje se tražila ulaznica više svakako su dokaz kako se radi na dobar način, a borbe prikazane u kavezu razlog su zašto publika nestrpljivo čeka iduću priliku uživo pratiti najveće regionalne MMA talente. To će moći napraviti u većoj dvorani koja nudi puno više opcija. Naime, jučer je otkriveno kako će se FNC 3 održati u maloj dvorani Doma sportova.

Tu informaciju danas nam je potvrdio osnivač i predsjednik FNC-a, Dražen Forgač. Što se tiče točnog datuma, nije nam htio ništa potvrđivati prije nego službeno bude potpisan ugovor, što bi trebalo biti riješeno unutar nekoliko idućih dana. Ono što je bitno je činjenica kako FNC podiže letvicu i to ne samo po pitanju mjesta održavanja, nego i po pitanju produkcije te na kraju onoga što publiku najviše i zanima, kvalitete boraca i "matchmakinga".

Jedan dokaz ovoga posljednjeg nam je informacija koju smo dobili od izvora bliskih organizaciji. Naime, Miloš Janičić i Luka Ćurković trebali bi se boriti na spomenutoj priredbi, a postoje informacije kako Janičić ne bi trebao biti jedini borac s KSW ugovorom na ovoj priredbi. To ne treba čuditi ako znate kako je Forgač u vrlo bliskim poslovnim odnosima s vodstvom poljske promocije te kako su do sada odradili nekoliko stvari na obostrano zadovoljstvo.

Ćurković je bio jedna od glavnih zvijezda prvog FNC-a, gdje je nastupio nakon dvije godine pauze i prekidom savladao Maxima Soroku. Nažalost, od nastupa na drugoj priredbi udaljila ga je još jedna u nizu ozljeda. Ćurković je iznimno talentiran borac kojeg su upravo ozljede spriječile u tome da danas bude među najboljim i najistaknutijim hrvatskim borcima. Do sada je ovaj 24-godišnjak upisao sedam pobjeda i jedan poraz, a protiv Janičića je već imao ugovorenu borbu. Trebalo je to biti početkom prošle godine na Megdanu, no ponovno se pojavila ozljeda. 22-godišnji Janičić (11-3) je tada savladao zamjenskog protivnika Zorana Đođa, nakon čega je potpisao za KSW. Debi u poljskoj promociji dočekao je u zagrebačkoj Areni, no tamo je bolji od njega bio Roman Szymanski.

Kao što smo naveli, za koji dan trebao bi biti poznat datum FNC 3 priredbe, a onda će krenuti i službene najave ugovorenih borbi. U međuvremenu će FNC pokrenuti svoju amatersku ligu, čija će se prva priredba održati 8. veljače u ATT dvorani. Više informacija o tome natjecanju nalazi se u linku ispod teksta.

Linker
16. svibanj 2024 07:42