Regija

Ivan Erslan već ovog mjeseca u KSW-ovom borilištu, čeka ga jedna od najtežih borbi karijere

Ivan Erslan

 Damir Krajac/CROPIX
Hrvatski poluteškaš odlučio je do kraja odraditi ugovor s poljskom promocijom

Ivan Erslan na sjajan je način završio 2021. godinu. Početkom prosinca nastupio je u Osijeku na FNC 4 priredbi, gdje je upisao pobjedu nad iskusnim bivšim UFC borcem, Luis Henriqueom da Silvom. Samo dan prije te borbe otkrio nam je kako mu je ugovor s KSW-om vremenski istekao, ali da prema njemu ima pravo na još jednu borbu u poljskoj promociji koju može odraditi, no isto tako je slobodan pregovarati s drugima.

Ekspresna pobjeda nad borcem preko kojeg je recimo Johnny Walker ušao u UFC činila se kao nešto što Ivanu može osigurati ugovor s najvećim svjetskim promocijama, uključujući UFC za koji ne sakriva kako mu je želja. No, odlučio je Ivan ipak odraditi svoj aktualni ugovor do kraja, čime bi zapravo mogao još bolje učvrstiti svoju pregovaračku poziciju s drugim promocijama. Ako pobijedi u toj svojoj idućoj borbi, to će apsolutno biti tako.

Naime, Ivana čeka jedan od najtežih protivnika koje mu je KSW mogao namijeniti. Erslan je drugi izazivač na KSW-ovoj ljestvici poluteške kategorije, odmah iza novog prvaka Ibrahima Chuzhigaeva i bivšeg prvaka Tomasza Narkuna. Iako Ivan ima reference i za poziciju izazivača, teško je očekivati da KSW neće Narkunu, kao svom najdugovječnijem prvaku, dati odmah priliku za revanš. Tako će Erslana čekati možda i iduća najjača borba koju može dobiti.

Protivnik će mu biti Latvijac Hasan Mezhiev, 29-godišnji borac koji nije rangiran, no samo iz razloga što se radi o KSW-ovoj novoj akviziciji. Mezhiev je u dosadašnjoj karijeri kombinirao nastupe u poluteškoj i teškoj kategoriji te je odradio 12 profesionalnih borbi i u svima je slavio. 11 puta od toga prekidom, a trenutno je nanizao četiri pobjede tehničkim nokautom u prvoj rundi. Kako možemo vidjeti na relevantnim portalima, bio je uspješan i kao amater, gdje je gubio tek od Magomeda Ankalaeva, i to dva puta, danas jednog od najboljih poluteškaša unutar UFC-a. Posljednju borbu Mezhiev je odradio 31. listopada 2020. godine, znači već godinu i tri mjeseca je bez nastupa.

Ova borba održat će se već ovog mjeseca, odnosnog 26. veljače na KSW 67 priredbi koju predvoditi još jedan spektakularan okršaj, onaj za titulu prvaka teške kategorije između Phila de Friesa i Darka Stošića.

Ako je ovo uistinu posljednja Ivanova borba u KSW-u, sjajni hrvatski borac imat će se priliku promocije oprostiti vrijednom pobjedom koja donosi velik zalog za budućnost. Protiv sebe će imati čovjeka koji je u KSW došao uzeti titulu. Ivana će svakako gledati kao najbolju priliku za brzi skok prema vrhu pa ne sumnjamo da će biti maksimalno motiviran.

Linker
17. svibanj 2024 13:42