Regija

Marko Nikolić neuspješan u meču za WBC-ovu internacionalnu titulu: Ivan Zucco bio je nemilosrdan

Marko Nikolić

 Screenshot (dazn, Twitter)
Srpski boksač imao je jako teškog protivnika u vidu neporaženog Talijana

Vjerojatno najveća borba u dosadašnjoj karijeri, sinoć je bila pred srpskim boksačem Markom Nikolićem. 33-godišnji boksač iz Beograda, borio se na Matchroomovoj priredbi protiv Talijana Ivana Zucca, a ulog je bila WBC-ova internacionalna titula u super srednjoj kategoriji.

Nažalost po Marka i sve njegove fanove, nije to bila uspješna večer u Italiji. Domaći neporaženi boksač Ivan Zucco (16-0-0, 14 KO) upisao je relativno laku pobjedu u drugoj rundi borbe. Perspektivni talijanski boksač opaki je nokauter i čak 14 svojih mečeva završio je na taj način.

Zucco se od samog početka nametnuo kao bolji i dominantniji boksač. Prva runda otišla je na njegovu stranu, a u drugoj je samo dodao gasa i završio posao. Ljevicom je poslao Nikolića na užad, a zatim je namirisao krv. Četiri udarca u tijelo Nikolića uputio je Zucco, a srpski borac pokušavao je doći do klinča.

Nemilosrdan je bio talijanski boksač te je desnim krošeom poslao Nikolića na tlo. Uspio se srpski boksač pridići na noge, ali njegov trener krenuo je baciti ručnik u ring. Sudac ga je preduhitrio prekinuvši meč još prije bacanja samog ručnika, a Zucco je upisao šestu pobjedu nokautom zaredom.

Nikoliću je ovo drugi poraz u 30. profesionalnom nastupu, ali i drugi u posljednja tri nastupa. Prije godinu dana nokautirao ga je i Sergei Gorokhov, a pobjedama se vratio savladavši Miloša Janjanina u devetom mjesecu prošle godine. Ivan Zucco ipak se pokazao boksačem koji je razina, ako ne i nekoliko razina više od Nikolića, ali srpski boksač dao je sve od sebe. Jednostavno, nije to bio njegov dan, a protivnik je očito s razlogom jedan od najperspektivnijih talijanskih boksača.

Linker
14. svibanj 2024 08:33