Regija

Mirsad Bektić pred današnju borbu otkrio: 'Za svaku borbu bez problema skidam 12 kilograma'

Mirsad Bektić
Pred današnju borbu protiv Josha Emmetta, možda i najvažniju borbu svoje dosadašnje karijere, Mirsad Bektić otkrio je nešto o svom skidanju killograma za perolaku kategoriju. Nakon što je jučer bez problema stao na vagu s potrebnih 66, pohvaliio se kako inače hoda s otprilike 78, a da višak skida bez problema.

Mirsad Bektić (13-1, 6-1 UFC) večeras će se boriti protiv Josha Emmetta na glavnom programu UFC Fight Nighta 155 u Sacramentu. To bi značilo kako odlazi na domaći teren svom protivniku, no borac rangiran na 12. mjestu ljestvice izazivača perolake kategorije se time ne zamara. On je već izjavio kako mu ova borba predstavlja dugo očekivani skok prema vrhu. Jučerašnje vaganje odradio je bez problema, nakon čega je putem Instagrama odlučio otkriti nešto o svom procesu zadovoljavanja granice od 66 kilograma.

"Dijeta Mikea Dolce je jedina metoda kontroliranja kilograma u povijesti borilačkog sporta sa sto posto uspješnosti u pripremanju boraca za njihove kategorije. Kad sam izvan kampa, hodam s oko 78 kilograma. Na vagu sam stao bez problema sa 66", napisao je Bektić u Instagram objavi snimke svog vaganja za današnji nastup.

Bektić već duže vremena radi s Mikeom Dolceom, koji je jedno vrijeme glasio za revolucionara u svijetu skidanja kilograma. Proslavio ga je rad s Chaelom Sonnenom i Johnyjem Hendrickom, no s vremenom je pao u drugi plan pokraj novih nutricionista poput Georgea Lockharta. Ipak, Bektić je kod njega cijelo vrijeme i još niti jednom nije imao problema na vaganju. Zapravo, svaki put izgleda besprijekorno i kao da mu je to bio tek jedan normalan dan na poslu.

Bektić se nada kako će ovom borbom krenuti njegov niz redovnih nastupa. Do sada je imao velikih problema s ozljedama koje su spriječile njegove češće nastupe. Tako će mu ovo biti prvi u 2019. godine, prošle godine nastupio je u siječnju i lipnju, no 2017. i 2016. godine također se borio samo po jednom. Ta nedovoljna aktivnosti koštala ga je ranijeg uspona na vrh, gdje mu je dosadašnjim nastupima svakako mjesto.

Linker
19. svibanj 2024 10:44