Regija

Sara Luzar Smajić postala članicom KSW-a: ‘Borim se poprilično uskoro!‘

Sara Luzar Smajić
 KSW
Ono o čemu se već neko vrijeme šuškalo napokon možemo objaviti kao službenu vijest

Vjerojatno najpoznatija hrvatska profesionalna MMA borkinja, Sara Luzar Smajić, već je dulje vremena bez borbe. Zapravo, od rujna prošla godine kad je na priredbi EMC promocije savladala Kaylee Voss. Bila je to njena druga profesionalna pobjeda, a vjerovala je kako je s tim krenuo i slijed njenih redovnih nastupa.

To se ipak nije dogodilo, a tijekom proljeća pojavila se vijest kako je Sara postala članica KSW-a. Radilo se o točnoj informaciji, no Poljaci su neko vrijeme pričekali sa službenom objavom Sarinog potpisa za njihovu organizaciju. Sve do danas, kad je KSW na svojim kanalima predstavio upravo nju kao svoju novu žensku akviziciju. Znači, ono što je kružilo kao glasina, uistinu se i dogodilo, samo je KSW iz svojih logističkih razloga malo pričekao sa službenom objavom.

"Glasine su već dulje vrijeme tu pa imam osjećaj kako je moje potpisivanje ugovora bila neka javna tajna, barem među ljudima s regionalne scene koji prate sport. Sad su napokon objavili, nakon podosta vremena jer sam potpisala ugovor još 8. ožujka", otkrila nam je Sara, dodavši zbog čega se toliko čekalo:

"Trebala sam debitirati puno ranije, ali planirana protivnica je otkazala pa smo čekali."

KSW nove akvizicije najčešće objavi nedugo prije nego im najavi prvu borbu. Barem je tako bilo u posljednje vrijeme pa smo odlučili Saru upitati zna li ona svoj datum.

"Prva borba će biti prilično uskoro. Ne smijem još objaviti nikakav datum, ali vjerujem da će oni to uskoro učiniti", očekivano je odgovorila.

Kako ovo predstavlja jednu višu stanicu u karijeri, moraju se donijeti neke odluke. Prva je ona o kategoriji. Sara do sada nije bila vezana uz jednu pa je tako posljednju borbu odradila u bantamu. Ipak, sad se više tako što neće događati. Nekako normalno je da se na višoj razini nastupa u najnižoj kategoriji za koju je moguće bezbolno skinuti kilograme.

"Borit ću se u muha kategoriji, do 57 kilograma. Cura u kategoriji nema puno, jedna se umirovila, a Karolina Owczarz se spustila u nižu kategoriju. Trenutno smo ostale jedna kickboksačica i ja, ali vjerujem da će uskoro dovesti novih cura jer namjeravaju graditi ovu kategoriju ispočetka. To je kategorija čija je prvakinja bila Ariane Lipski, prije nego je prešla u UFC", potvrdila je te namjere, a onda dodala nešto o tome kakav je osjećaj ponovno toliko dugo čekati borbu:

"Bez borbe sam gotovo godinu dana i naravno da žudim za borbom, no pokušavam si to preokrenuti u pozitivu, mislim da ću biti više gladna nego da se češće borim."

Svakako se veselimo pratiti karijeru do sada svakako najuspješnije hrvatske borkinje, ako ćemo suditi po promociji do koje je dogurala te u čijem ćemo je borilištu uskoro vidjeti.

Linker
13. svibanj 2024 15:51