Regija

SBC ugovorio revanš Falcaa i Pokrajca za titulu poluteške kategorije

Falcao vs. Pokrajac
 SBC
Serbian Battle Championship najavio je prve dvije borbe za svoj 25. event. Spektakl koji će se u prosincu održati u Novom Sadu predvode dvije borbe za titulu. Igor Pokrajac pokušat će se revanširati Maiquelu Falcau u novoj borbi za titulu poluteške kategorije, dok će titulu lake kategorije i prvaka Jacksona Loureira napasti Slobodan Maksimović.

SBC 21 priredba održana je 4. svibnja u Odžacima, a taj program predvođen je borbom koji je novosadska promocija reklamirala kao svoju najveću do sada. Ne treba čuditi budući da su uparili iskusnog UFC borca Igora Pokrajca i Maiquela Falcaa, također borca s UFC iskustvom koji je nastupao u većini najvećih svjetskih promocija. Borba je na kraju završila samo pet sekundi prije kraja prve runde, kad je Falcao pogodio Pokrajca sjajnim udarcem i završio borbu. Hrvatski poluteškaš sad će dobiti priliku taj poraz osvetiti.

Tako je SBC ostvario svoju namjeru organiziranja revanša, uz nadu kako će ovog puta u svom kavezu dobiti spremnijeg Pokrajca. "Ring rust" je svakako djelovao na kvalitetu njegovog nastupa, a tu je bio i pad na vaganju što je samo dokaz kako Igor nije imao svoj dan i kako nije bio na potrebnoj razini. Za ovu borbu bi se trebao puno bolje spremiti i pružiti opasnom Brazilcu bolji otpor, a nagrada za pobjedu vrijedan je pojas sve priznatije i sve kvalitetnije promocije.

40-godišnji Pokrajac (28-14) nema namjeru napustiti sport s takvim porazom nego potvrditi kako je i dalje sposoban za puno bolje borbe nego što je pružio u spomenutom nastupu. Što se tiče dvije godine mlađeg Falcaoa (40-15), on je također nakon te borbe odmarao i trebao bi ući maksimalno spreman. Novosadski SPENS svakako će dobiti kvalitetnu MMA borbu na visokoj razini.

No, to nije sve što se tiče borbi za titulu prvaka. Naslov u lakoj kategoriji po drugi put će braniti Jackson "Tortora" Loureiro (9-1). Sjajni Brazilac istu je uzeo u prosincu prošle godine pobjedom protiv Nemanje Kovača, a obranio ju je na spomenutoj priredbi u Odžacima, kad je bio bolji od Stefana Zvijera. U međuvremenu je ostvario fenomenalnu pobjedu na eventu brazilske promocije Future FC. Drugu obranu titule imat će protiv Slobodana Maksimovića (15-5) koji je također u Odžacima upisao svoj SBC debi. Popularni "Limp" već je neko vrijeme na rubu najvećih svjetskih promocija, a posljednjih mjeseci se dokazalo kako je SBC pojas nešto što osigurava ulaz u njih.

Također je najavljeno kako će titulu velter kategorije braniti Gian Siquiera, no njegov protivnik još uvijek nije najavljen.Točan datum priredbe SBC još uvijek nije objavio, samo se zna kako će biti riječ o prosincu. Ako ćemo gledati na iskustvo prošlih godina, prvi vikend posljednjeg mjeseca godine čini se kao realna opcija.

Linker
04. svibanj 2024 11:46