Regija

‘Srpski Khabib‘ ekspresno se vraća nakon kontroverznog poraza u Švedskoj: Čeka ga neslavni rekorder

Dražen Forgač i Denis Jurakić

 Fight Site
Član Ahilej borilačke akademije Denis Jurakić, u Zaboku će odraditi svoj treći profesionalni nastup

Samo mjesec dana nakon poraza od Samuela Barka na Fight Club Rush 11 priredbi, srpski borac Denis Jurakić odradit će novi nastup. Osvajač druge sezone Armagedona, 26. veljače (drugi mjesec) krajnje kontroverzno poražen je na priredbi u Švedskoj, a novi nastup upisat će 26. ožujka (treći mjesec) na FNC 5 priredbi u Zaboku.

Jurakić koji stilom borbe podsjeća na Khabiba Nurmagomedova, a nadimak mu je ''Dagestanac'', ujedno i zbog imidža, pokušat će isprat gorak okus prvog poraza u profesionalnoj karijeri (1-1-0). Protivnik će mu biti talijanski borac Simone D'Anna (7-3-0).

26-godšnji talijan nadimka ''The Tiger'' osjetno je iskusniji od Jurakića, a nastupao je čak i pod okriljem Bellatora. Upravo ta borba njegov je trenutno posljednji nastup, a D'Anna je na Bellator 247 priredbi izgubio od Briana Moorea, nokautom u drugoj rundi. 2018. godine također se borio pod okriljem Bellatora, no tada je nokautiran nakon samo šest sekundi. Michele Martignoni nokautirao ga je high kickom. Radi se ujedno i o najbržem nokautu u povijesti Bellatora, no Martignoni prvo mjesto dijeli s Hectorom Lombardom koji je Jayja Silvu također nokautirao za šest sekundi.

Dakle, Jurakićev protivnik nositelj je neslavnog rekorda kojim je najbrže nokautirani borac u povijesti Bellatora (uz Jayja Silvu). Ipak, radi se o borcu iza kojeg je sedam pobjeda i puno veće iskustvo od onog Jurakićevog. ''Dagestanca'' čeka težak ispit, no budu li njegovo hrvanje i kontrola u parteru na uobičajenoj razini, Jurakić bi se trebao vratiti na pobjedničke staze.

Linker
17. svibanj 2024 20:29