Regija

‘Stipe je ljudina s kojom imam čudan odnos, otići će kao najveći teškaš u povijesti ovog sporta‘

Stipe Miočić
 VANESSA CARVALHO Brazil Photo Press via AFP
Kratak je bio komentar predsjednika UFC-a na pitanje o Miočićevoj budućnosti

Tek jedno pitanje upućeno Dani Whiteu na službenoj UFC 260 konferenciji za medije odnosilo se na Stipu Miočića. Kao da su novinari brzo zaboravili tko se posljednjih godina iskazao kao najbolji MMA teškaš na svijetu. Pitanja o Francisu Ngannouu, njegovoj budućnosti te potencijalnom ogledu s Jonom Jonesom su apsolutno prevladavala.

Jedan se pripadnik medija na samom kraju ipak sjetio upitati predsjednika UFC-a što ovakav slijed događaja znači za Stipu Miočića te kakva je budućnost čovjeka s najviše pobjeda u povijesti borbi za titulu UFC prvaka teške kategorije. Dobio je zanimljiv odgovor, ali isto tako odgovor iz kojeg možemo pokušati donijeti neke zaključke.

"Sa Stipom imam jedan čudan odnos, ali ja ga volim. On je ljudina kakvu možete samo poželjeti. Zadržao je svoj posao u vatrogasnoj postrojbi. Vole ga u njegovom gradu. On će otići kao najveći teškaš u povijesti UFC-a, zapravo najveći u povijesti ovog sporta. Ne znam što slijedi Stipi. Najbolje za njega je da ode kući i odmori se sa svojom obitelji. Nakon toga ćemo razgovarati. Nemam o Stipi reći bilo što osim iskazati mu maksimalno poštovanje, prema njemu osobno, kao i prema svemu što je napravio za našu kompaniju", ono je što je White imao za reći o Miočiću.

Smatra li to White da je Stipe gotov? Nije ga spomenuo kao kandidata za revanš, odnosno za treću borbu protiv Ngannoua, iako je to nešto što on realno zaslužuje. Isto tako, znajući Stipu, on će taj revanš vjerojatno prvom prilikom zatražiti.

Isto tako, Miočić će u kolovozu napuniti 39 godine, a na putu mu je drugo dijete. Nakon ovakvog nokauta je realno potrebno neko vrijeme za oporavak i nikako ne bi bilo dobro tražiti povratak u Octagon što je prije moguće. S druge strane, svi znamo koliko je dominantno Ngannoua savladao u njihovoj prvoj borbi, kao što se ne može niti pobjeći od dojma da u ovoj nije pokazao apsolutno ništa od onoga što posjeduje. Nakon što on sam pogleda borbu, vjerojatno će želja za revanšem biti još veća od one koju sigurno posjeduje već sada.

Linker
04. svibanj 2024 10:26