Regija

Sve je spremno za Oktagonov event u Frankfurtu: Trušček, Ćosić i Vila uspješno odradili vaganje

Donald Ćosić, Ivica Trušček i Ahmed Vila

 Screenshot (youtube, Oktagon)
Čak trojica regionalnih boraca nastupit će u na priredbi češko-slovačke MMA promocije

Sutra s početkom u 18:00 sati, u Frankfurtu će se održati Oktagon 33 event na kojem će nastupiti trojica regionalnih boraca. Priredbu češko-slovačke promocije predvodit će meč za prvaka lake kategorije između Ivana Buchingera i Losenea Keite, ali nas će puno više zanimati nastupi Ivice Truščeka, Donalda Ćosića i Ahmeda Vile.

''Balkanski BMF'' Ivica Trušček sutra će debitirati pod okriljem ove promocije, a čeka ga njemački borac Christian Jungwirth (11-5-0). 35-godišnji Njemac u nizu je od dvije uzastopne pobjede, obje pod okriljem Oktagona. Trenutno okupira deveto mjesto u poretku izazivača velter kategorije. Oba borca pojavila su se na današnjem vaganju sa 77.4 kilograma.

Donald Ćosić hrvatski je teškaš s njemačkom adresom, a iza sebe ima tri pobjede u jednako toliko nastupa. Sutra ga čeka najteži ispit karijere u vidu Poljaka Adama Palasza (6-1-0). Palasz je nastupao i u ruskoj ACA promociji gdje je ostvario jednu pobjedu i jedan poraz. Ćosiću je vaga pokazala 117.90 kg, dok je Palasz bio nešto lakši sa 113.10 kg.

Bosanskohercegovački borac Ahmed Vila (8-4-1) također nastupa na ovom eventu. Protivnik će mu biti Jaroslav Pokorny (14-9-0). Vila je prošli mjesec upisao pobjedu na EMC 9 eventu, a to mu je bilo rpvo slavlje od 2017. godine. Pokorny se posljednji put borio u 11. mjesecu prošle godine, a ''submissionom'' u trećoj rundi izgubio je od Crnogorca Miloša Janičića. Trenutno je u nizu od tri uzastopna poraza. Vila se prvotno na vagi pojavio sa 66.80 kilograma i dobio je dodatnih sat vremena za skinuti još 500 grama za nastup u perolakoj kategoriji. Uspio je Ahmed to odraditi, a Pokorny je također zadovoljio propisanu kilažu.

Snimku kompletnog vaganja možete pogledati u videu pri dnu teksta.

Linker
19. svibanj 2024 11:57