Regija

Sve je spremno za polufinale FNC Armagedona, Bakočević i ‘Croata‘ umalo se obračunali u bazenu

Croata Barrio i Vaso Bakočević
 Ronald Gorsic/Cropix
Svi sudionici današnje priredbe uspješno su zadovoljili propisane težine na vaganju

Tvrđava sv. Mihovila u Šibeniku večeras će ugostiti FNC Armagedon turnir. Treća ovosezonska turnirska priredba donosi nam polufinalne obračune, a borci su jučer odradili službeno vaganje. Svih 18 sudionika sutrašnjih polufinala uspješno su prošli na vagi, a sudionici ''superfighta'' Vaso Bakočević i Francisco Barrio također su uspješno zadovoljili propisanu kilažu.

Borba ''Croate'' i ''Psihopate'' dogovorena je za ''catchweight'' do 75 kilograma. Bakočević se na vaganju pojavio s točno 75 kilograma dok je ''Panchi'' bio neznatno lakši sa 74.7 kilograma. Zanimljiva scena dogodila se između dvojice spomenutih boraca tokom službenog vaganja. Naime, borci su preko bazena dolazili do vage, a prvi je na vagu stao Bakočević. Nakon njega pristigao je i Barrio koji je netom nakon izlaska iz bazena uhvatio Bakočevića hrvačkim zahvatom te su obojica završili u bazenu. Činilo se kako bi među borcima moglo zaiskriti, no brzo su reagirali zaštitari koji su ih razdvojili.

Određenih tenzija bilo je i između boraca koji nastupaju u sklopu turnira. Polufinalisti srednje kategorije, Aleksandar Vukosavljević i Matija Bosančić naguravali su se prilikom sučeljavanja, no Dražen Forgač uspješno je smirio situaciju. Inače, drugi meč srednje kategorije između Ilije Brkana i Matea Šituma nažalost je otkazan. Brkan se povukao iz borbe te je Šitum prošao u finale. Tako ćemo gledati samo jedan polufinalni okršaj u srednjoj kategoriji.

Službeno vaganje moglo se (i još uvijek se može) pogledati na službenom Youtube kanalu portala 24 sata. Raspored borbi prema kategorijama pročitajte pri dnu teksta. Priredba započinje večeras u 20:00 sati.

FNC Armagedon - polufinale:

Perolaka kategorija (-66 kg):

Denis Jurakić (Srbija) – Vittorio Amodeo (Italija)

Nemanja Todorović (Srbija) – Mateo Bolfan (Hrvatska)

Laka kategorija (-70 kg):
Rusi Minev (Srbija) – Abraham Are (Hrvatska)
Alessio Carchia (Italija) – Alberto Antić (Hrvatska)

Velter kategorija (-77 kg):
Enis Mučaj (Hrvatska) – Aleksandar Mihailović (Crna Gora)
Radovan Vuković (Crna Gora) – Đorđe Bukvić (Srbija)

Srednja kategorija (-84 kg):
Aleksandar ‘Mlata’ Vukosavljević (Srbija) – Matija Bosančić (Srbija)

Poluteška kategorija (-93 kg):
Igor Kuzmanović (Slovenija) – Aleksandar Dimitrijević (Njemačka)
Žarko Janković (Crna Gora) – Mario Žgela (Hrvatska)

Superfight (catchweight -75 kg):
Vaso Bakočević (Crna Gora) – Francisco Barrio (Hrvatska)

Linker
20. svibanj 2024 08:28