Regija

Trener Marka Bojkovića opisao sve poteškoće mladog borca: ‘On svakog dana radi za mizernu plaću‘

Marko Bojković i Ivan Đorđević ''Icko''

 Instagram (ivan Đorđević)
Ivan Đorđević ‘‘Icko‘‘ ne može vjerovati kako sponzori ne prepoznaju potencijal talentiranog Bojkovića

Vjerojatno ne postoji osoba koja je pratila prvu sezonu FNC Armagedona, a da pritom nije ostala oduševljena nastupima Marka Bojkovića. Mladi srpski borac ušao je u taj turnir s nepunih 19 godina, a već od prvog nastupa, privukao je pažnju.

Žigu Mikulana i Luku Milidragovića porazio je u prva dva nastupa održana tijekom 2020. godine, a kruna dobrih izvedbi uslijedila je u četvrtom mjesecu 2021. godine. Bojković je pružio vrhunsko izdanje u finalu protiv Patrika Čelića i ''submissionom'' u drugoj rundi osvojio je turnir.

Uslijedila su još dva profesionalna MMA nastupa pod okriljem FNC-a, a Bojković je u oba navrata bio više nego dominantan. Dawida Galeckog završio je u prvoj rundi, a Luku Giorgadzea prebijao je tri runde, ali čvrsti Gruzijac nije se dao završiti. Treba napomenuti kako je Bojković taj meč odradio s ozljedom koljena, ali svejedno je dominirao od početka do kraja.

Osim vrhunskih nastupa u FNC-ovom kavezu, Marko Bojković ističe se i svojom osobnošću. Energični srpski borac uživa u medijskim nastupima, prepucavanjima putem društvenih mreža i ''trash talku''. Možda to i nije nešto što ga inače odlikuje, ali Bojković je svjestan da se radi o jako bitnom segmentu u današnjem svijetu borilačkih sportova. Borci koji promoviraju svoje mečeve puno su traženiji od strane najjačih promocija, a na koncu više i zarađuju.

Iz svega dosad navedenog, dalo bi se zaključit kako ovome 20-godišnjaku sve polazi za rukom i život mu teče više nego dobro. Ipak, nije sve tako bajkovito kao što se čini. Iza njegovih dosadašnjih uspjeha stoji puno mukotrpnog rada, a njegov trener Ivan Đorđević ''Icko'' odlučio je ukazati na sve prepreke s kojima je suočen Marko Bojković, ali vjerojatno i većina drugih regionalnih boraca koji tek započinju svoje karijere.

Financijski je jako teško živjeti životom profesionalnog borca i sportaša, a Bojković je primoran dobivati pomoć s raznih strana kako bi uspijevao pokriti sve svoje troškove. Uz konstantne naporne treninge, Bojković ima i posao kojim si pokriva dio troškova, a prema navodima njegovog trenera, odrađuje ga za mizernu plaću. Operaciju koljena mogao je odraditi samo djelomično, jer za potpunu operaciju nisu imali novca. Najbolje je da jednostavno pročitate kompletni Ickov osvrt, a to možete napraviti putem Instagram objave koja se nalazi ispod ovog odlomka.

Vjerujemo da mnogo toga navedenog zvuči nevjerojatno, a gledajući Marka Bojkovića i njegove nastupe, rijetko tko bi pomislio da se jedan borac mora nositi s toliko nedaća. Međutim, to je realnost brojnih mladih boraca koji su tek zakoračili u ovaj sport, a zbog svega toga treba ih dodatno cijeniti. Očito je kako se Bojković zapravo najmanje bori u kavezu, a puno veće borbe vodi kroz svakodnevni život.

Šteta je što ovako talentirani borci muku muče s pronalaskom sponzora. Svojevremeno se i ponajveći hrvatski talent Dorijan Ilić povukao zbog sličnih problema. Umirovljeni hrvatski teškaš tada je objasnio kako se jako teško fokusirati na pripreme i psihički biti spreman za meč, sve dok se morate fokusirati na još hrpu ostalih problema koje nosi početak karijere jednog borca.

Zato nemojte biti iznenađeni kad vidite Marka Bojkovića kako se silno trudi promovirati svoje mečeve i sebe samog. On jednostavno pokušava ishoditi što bolje uvjete za sebe, a nadamo se kako će mu to poći za rukom. Bit će i više nego zanimljivo vidjeti koliko može ovaj super-talentirani borac onda kada ne bude imao ovoliko distrakcija.

Linker
12. svibanj 2024 21:49