Regija

Uroš Medić vraća se u rujnu borbom u kojoj neće imati svoju inače najveću prednost

Uroš Medić
 Screenshot
Idući UFC nastup novog regionalnog hit borca čekat ćemo sve do kraja ljeta

Naprosto briljantnu predstavu upisao je Uroš Medić u svojoj prvoj UFC borbi, koju je u ožujku odradio protiv Aalona Cruza na priredbi predvođenoj Janom Blachowiczem i Israelom Adesanyom. Navedenog protivnika riješio je već u samom uvodu borbe, čime je svoj profesionalni omjer doveo do 7-0, uzeo je 50 tisuća dolara bonusa za izvedbu večeri i mediji su se raspisali o novom atraktivnom i opasnom borcu. Teško je debi za Medića mogao bolje proći i nadali smo se kako će uskoro ugovoriti novu borbu, dok je još "vruć".

Ipak, njegov idući nastup doći će tek pola godine nakon navedenog, nakon što su se borilački mediji raspisali o ugovaranju njegove borbe protiv Jalina Turnera. Točan datum nije poznat jer niti borci još nisu potpisali ugovor, no s obje strane je potvrđeno kako su dali verbalni pristanak na ovaj okršaj te da će se isti održati u rujnu.

Jalin Turner (10-5, 3-2 UFC) je inače trenutno najviši borac UFC-ove lake kategorije. Naime, visok je 191 centimetar, a za sada je uspješno na vaganju zadovoljavao granicu od 70 kilograma, što zvuči pomalo nestvarno, no on to uistinu odradi. Time automatski Medić za ovu borbu gubi svoju najveću prednost. On je sa svojih 185 cm većini protivnika stvara problem po pitanju prilaska na potrebnu distancu, posebno jer Medić također posjeduje precizne i vrlo brze udarce nogama. No, ova borba bit će mu pravi ispit u kojem će morati dokazati kako se snalazi kad je potrebno implementirati drugačiju taktiku.

Turner je u UFC zapravo došao kao velteraš, no nakon samo jedne borbe se vratio lakoj kategoriji, unutar koje je slavio u dvije od tri borbe. Posljednji nastup imao je u rujnu prošle godine, kad je savladao Broka Weawera, ali ta borba bila je u međukategoriji do 75 kilograma, nakon što je Weaver pristao u borbu uskočiti kao zamjena.

Medić inače već neko vrijeme trenira u jednoj od najboljih MMA dvorana na svijetu, kalifornijskom Kings MMA-u kod Rafaela Cordeira. Timski kolege su mu borci poput Marvina Vettorija, Beneila Dariusha, Gige Chikadzea i Kelvina Gasteluma. Dovoljno da znamo o kakvom se timu ovdje radi.

Linker
19. svibanj 2024 12:08