Regija

(VIDEO) Cro Cop ‘uništio‘ vreću; udara kao u najboljim danima!

Cro Cop

 Screenshot (instagram, Mirko Filipović)
Pokazao cijeli arsenal udaraca

Možda nije velika vijest, ali lijepo je vidjeti našeg najslavnijeg borca kako i u 48. godini života i dalje udara kao da se priprema za novi meč. Ovakve snimke će u nekima pobuditi nostalgiju, dok će neke druge možda motivirati da se i sami pokrenu i dođu u formu. U videu možemo vidjeti serije direkata, krošea, poneki lakat, ali i udarac po kojem se proslavio, ‘high kick‘.

Za Mirka je poznato kako svakodnevno trenira, te da se formom može mjeriti s mnogim profesionalnim MMA borcima. U tandemu sa Stipom Drvišem doveo je Ante Deliju prošle godine do milijunske nagrade nakon što je Delija nizom od četiri uzastopne pobjede osvojio PFL-ov turnir u teškoj kategoriji. Prisjetimo se sada malo Mirkovih osobnih uspjeha iz njegovih najboljih dana.

Prije osamnaest godina, davne 2005. Mirko je protiv Fedora Emilianenka odradio jedan od najboljih MMA mečeva svih vremena koji je tada bio proglašen za najbolju borbu godine. Tu borbu je izgubio, a već iduće godine osvojio je ‘Pride World Open-Weight Grand Prix‘ turnir kada je prekidom u prvoj rundi pobijedio Josha Barnetta.

Nakon toga kreće u novo poglavlje potpisom za UFC gdje je sveukupno odradio 11 borbi, no nažalost nikada nije uspio osvojiti pojas te najjače organizacije. Nakon napuštanja UFC organizacije Mirko se borio još osam godina, a 2016. godine svoju bogatu karijeru okrunio je osvajanjem ‘Rizin Open-Weight Grand Prix‘ turnira.

Pred kraj karijere Cro Cop zapravo doživljava svoje najbolje dane. U posljednjih 10 nastupa ostaje neporažen, što je zapravo san svakog borca da na taj način završi svoju karijeru. U tih posljednjih 10 nastupa, Mirko je u dva navrata pobjeđivao Satoshi Ishiija, osvetio je poraze od Gabriela Gonzage i Roya Nelsona, a padali su i Muhammed Lawal i Amir Aliakbari. Nakon što je doživio moždani udar, Mirko je bio prisiljen umiroviti se, taj put za stvarno.

Linker
02. svibanj 2024 10:59