Regija

(VIDEO) KSW najavio Stošićev napad na titulu: ‘Darko bi se mogao osjetiti malen, a De Fries spor‘

Phil de Fries i Darko Stošić

 screenshot (YouTube, KSW)
Kraj ovog mjeseca obilježit će KSW 67 priredba s borbom za teškašku titulu poljske promocije

Tri KSW borbe, tri protivnika imenom Michal i tri pobjede, to je rezime Darka Stošića u 2021. godini. Povratak u tešku kategoriju bio je sjajna odluka, budući da je ekspresno postao KSW-ova zvijezda i izazivač. Borba za titulu je ispred njega, 26. veljače predvodit će KSW 67 priredbu, a s druge strane bit će mu Phil De Fries, čovjek koji je zavladao kraljevskom divizijom poljske promocije kao nitko do sada.

"Ako želiš biti najbolji, moraš pojesti ostale. Ako ne uspiješ, pojesti će oni tebe. Bit ću prvak" prvo je što je rekao Stošić u službenoj najavi za njihovu u startu vrlo zanimljivu borbu.

35-godišnjak iz Sunderlanda borio se po raznim promocijama, no tek u KSW-u pronašao je ono što je tražio. U travnju 2018. godine došao je u promociju i odmah je pobjedom nad Michałom Andryszakom uzeo tada upražnjenu titulu, a onda ju još pet puta obranio.

"Šest pobjeda u borbi za titulu u nizu su fantastične. Boriti se sa samom kremom uistinu puno znači. Popravilo mi je samopouzdanje, postao sam bolja osoba, bolji borac i bolji otac, ponosan sam na sebe. Borba protiv Darka dolazi u pravo vrijeme i mogu reći kako sam bolji borac od njega", rekao je De Fries, odmah opisavši Stošićeve kvalitete:

"Jako je dobar borac. Eksplozivan je, dobar je na nogama, zapravo je kompletan borac. Ali je premalen. On je malen, a ja sam čovjek od trenutno 130 kilograma. Moje najbolje oružje su hrvanje i čista snaga."

Darko se s takvim tvrdnjama već susreo pa je izrekao nešto što smo od njega već ranije mogli čuti, zapravo jednu među borcima itekako popularnu izreku.

"Veličina nije bitna, lav je kralj džungle, a ne slon. Ako me ne sruši na pod bit će u velikim problemima na nogama", njegov je stav.

Svoj stav o borbi su u najavi iznijeli i KSW vlasnici.

"Stošić bi se po prvi put u karijeri mogao osjetiti malen. Istovremeno, De Fries bi se mogao osjetiti spor. Na našu sreću, može se dogoditi i suprotno", rekao je Macije Kawulski, dok je njegov kolega bio kratak.

"Darko je neporažen kao teškaš, no sad protiv sebe ima najdugovječnijeg KSW-ovog prvaka teške kategorije", rekao je Martin Lewandowski.

Za kraj, De Fries je dao prognozu borbe.

"Prva runda bit će njegova najbolja runda, a vjerojatno ću je dobiti. Tako da očekujem da ću ga završiti u drugoj", završio je Englez tim zaključkom.

Linker
13. svibanj 2024 03:23