Regija

(VIDEO) Objavljena je snimka posljednjeg Veličkovićeg meča: Bio je to jako tijesan meč

Bojan Veličković

 Screenshot (youtube, Oktagon Mma)
Jedan od ponajboljih srpskih MMA boraca tijesnom odlukom izgubio je na eventu u Frankfurtu

Pretprošlog vikenda u Frankfurtu, srpski borac Bojan Veličković (21-12-2) odradio je svoj peti nastup pod okriljem češko-slovačke organizacije Oktagon. Nakon što je jedan dio karijere proveo pod okriljem UFC-a i PFL-a, Bojan se skrasio u ovoj ponajboljoj europskoj organizaciji.

Nakon što je slavio u prva dva nastupa, uslijedio je meč za titulu u velter kategoriji. David Kozma svladao ga je nokautom u četvrtoj rundi i Veličković je morao krenuti u potragu za novim ‘‘title shotom‘‘. Pobjedama se vratio krajem trećeg mjeseca ove godine. Jednoglasnom odlukom slavio je protiv Mate Kertesza, a proteklog vikenda borio se protiv Brazilca Leandra Silve (26-10-1). Spominjalo se kako bi Veličković u slučaju pobjede mogao dobiti novi napad na titulu, ali to se nije dogodilo.

Podijeljenom sudačkom odlukom pobijedio je Brazilac nakon tri runde izuzetno tijesnog meča. Bojan je poznat kao borac koji često završava u mečevima u kojima je teško odrediti boljeg. Dvaput u karijeri je remizirao, a triput je gubio podijeljenom sudačkom odlukom. Dvaput u karijeri gubio je i većinskom odlukom sudaca, a ukupno 15 Bojanovih mečeva odlučeno je preko sudačkih kartica.

Meč protiv Leandra Silve također je bio izuzetno težak za bodovanje sucima. Tijekom prve runde Veličković je lijepo pogađao lijevim ‘‘kickom‘‘, a Brazilac je nešto konkretniji bio s boksačkim kombinacijama. Međutim, niti jedan od njih nije napravio nešto čime bi čisto uzeo rundu.

Druga runda već na početku donosi nokdaun. Silva je prednjim direktom sjajno pogodio Veličkovića koji je završio na podu, ali brzo se srpski borac oporavio i do kraja runde imao je dobrih trenutaka.

Treća runda ponudila je podosta hrvanja i razmjena u parteru, a ponovno su oba borca imala trenutke u kojima su bili bolji od protivnika. Stvarno je teško odlučiti tko je uistinu zaslužio pobijediti. Službena statistika na kraju meča govori da je Bojan pogodio 120 udaraca, a Silva 57. Međutim, kad su u pitanju značajni udarci, borci su izjednačeni (40-40). Brazilcu su upisana dva rušenja, a Bojanu niti jedno, iako je u trećoj rundi definitivno upisao rušenje.

Popeo se Bojan na ogradu kaveza nakon borbe, a tijekom čitanja odluke vjerovao je da će njegova ruka biti podignuta. Jedan sudac bodovao je meč 29-28 u korist Veličkovića, dok je drugi istim rezultatom bodovao u korist Silve. Treći sudac dao je sve tri runde Silvi i Brazilac je pobijedio.

Oktagon je na svom YouTube kanalu podijelio snimku cijelog meča, a možete ga pogledati pri dnu našeg teksta. U komentarima na našoj Facebook stranici podijelite s nama koga vidite kao pobjednika u ovom meču.

Linker
02. svibanj 2024 20:14