Regija

(VIDEO) Pogledajte kako je Arijan Gorički proteklog vikenda izdominirao Gruzijca

Gorički vs. Gachechiladze

 ARIJAN GORICKI Arijan Gorički
Slavio je nakon deset rundi sudačkom odlukom

Proteklog vikenda mladi hrvatski boksač, 25-godišnji Arijan Gorički došao je do trinaeste pobjede u svojoj profesionalnoj karijeri. Bila mu je to treća ove godine, a jednoglasnom odlukom sudaca je slavio protiv Giorgija Gachechiladzea nakon deset rundi.

Iako je ‘‘Archie‘‘ znao da će boksati prošlog vikenda, protivnik je bio nepoznanica jer je dosta ponuđenih odbilo, tako da je praktički nekoliko dana prije službeno potvrđeno da će se raditi o Gruzijcu. Bio je Gorički bolji nakon deset rundi, a formu je brusio u Padovi gdje je sparirao sa europskim prvakom.

‘‘Od prve runde krenuo sam provoditi taktiku koju sam sa svojim trenerom napravio. Protivnik je bio točno onakav kakvim smo ga očekivali pa nas nije niti previše iznenadio. Od prve runde počeo je bacati udarce i ići naprijed te nije stao do zadnjeg zvona. Držao sam protivnika na distanci i nisam mu dopuštao da mi se približi. U drugoj rundi sam ga pogodio s lijevim krošeom i bacio na pod, ali sudac je smatrao da se poskliznuo, što nije bio slučaj. Dobio sam svaku rundu u borbi i tako osigurao čistu jednoglasnu pobjedu u Tuebingenu u Njemačkoj‘‘, rekao je Gorički.

Istaknuo je kako je nekoliko puta dobio udarce u međunožje (vidjet će se na snimci ispod), u potiljak i glavom o glavu. No bez obzira na to Gorički je pobijedio protivnika koji se bori dvije kategorije iznad njega iz razloga koji je gore naveden.

Nije poznato kada će se i protiv koga Gorički iduće boriti, a dok čekamo nove vijesti od mladog boksača, snimku posljednjeg meča pogledajte ispod:

Linker
28. svibanj 2024 19:36