Regija

Vraća se najubojitiji FNC-ov nokauter! Nastupit će u Sarajevu, a poznato je ime njegovog protivnika

Tomislav Spahović (lijevo) i Mario Žgela (desno)

 Screenshot (youtube, Fnc)
Dražen Forgač potvrdio je povratak moćnog vinkovačkog nokautera

Koliko god MMA napredovao i koliko god publika postajala educiranija po pitanju ‘‘grapplinga‘‘ i ostalih segmenata MMA-a, dojam je da će oni istinski nokauteri uvijek privlačiti najveću pažnju publike.

Jedan od takvih boraca na regionalnoj sceni definitivno je Mario Žgela. Vinkovčanina je regionalna MMA publika upoznala još 2017. godine na SBC 15 eventu. Žgela je tada pristao uskočiti na ‘‘short notice‘‘ protiv daleko iskusnijeg Vladimira Filipovića (9-2-0 uoči meča). Iako je Žgela samo par mjeseci trenirao MMA, a meč je prihvatio nekoliko dana uoči eventa, Filipovića je dobrano namučio.

Teškom mukom došao je Filipović do pobjede, a bilo je onih koji se nisu slagali s odlukom sudaca. Već tada vidjelo se da je Mario Žgela borac nevjerojatne snage, ali puno rada bilo je potrebno na njegovoj tehnici.

Već dva mjeseca kasnije, Žgela se ponovo pojavio na SBC-ovom eventu, a ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi porazio je Marija Drljaču. Nakon toga, Mario je upisao pet pobjeda i poraz na priredbi u Poljskoj.

Žgela je 2021. godine bio dio i FNC-ovog Armagedona, a bez većih poteškoća osvojio je turnir u poluteškoj kategoriji. Brutalno je nokautirao Žarka Jankovića i Felixa Polianidisa, a nokaut protiv Janković bio je viralan u našoj regiji. Svi se vjerojatno sjećaju kako je Janković ostao ležati bez svijesti, a noga mu je zastrašujuće drhtala nakon Žgelinih udaraca.

Nažalost, nakon osvajanja Armagedona, Žgelu više nismo gledali unutar FNC-ovog kaveza. Sredinom prošle godine imao je zakazan meč protiv Yannicka Bahatija, ali borbu je otkazao zbog ozljede ramena. Pričalo se kako će Žgela nastupiti na FNC-ovom eventu koji se prošle godine održao u Puli, ali do toga nije došlo. Fanovi su se nerijetko pitali gdje je nestao Žgela, ali to više nije ni bitno, jer sjajni vinkovački nokauter vraća se u kavez!

Dražen Forgač još prije nekoliko dana u razgovoru za Klix.ba potvrdio je povratak Žgele, ali tada je rekao kako će uskoro biti poznat njegov protivnik. Gostujući sinoć u Podcast Inkubatoru zajedno s braćom Sičaja, Forgač je otkrio više informacija o Žgelinom povratku.

Mario se vraća na FNC 14 eventu u Sarajevu, a poznato je ime njegovog protivnika. Brazilac s talijanskom adresom, Mateus Messaros (12-12-0) bit će Žgelin protivnik na FNC-ovom spektaklu u Sarajevu.

Messaros možda nije borac nekog impresivnog ‘‘scorea‘‘, ali iza njega su 24 profesionalna nastupa i 12 pobjeda. Usporedbe radi, Žgela ima osam profesionalnih mečeva iza sebe, a šest puta je slavio.

Messaros se borio pod okriljem raznoraznih promocija, a u trećem mjesecu ove godine nastupio je na LFA 154 eventu. Nokautom u prvoj rundi porazio ga je Rodolfo Bellato, borac kojeg smo protekli vikend gledali kako pobjeđuje Ihora Potieriu na UFC-ovoj priredbi.

Messaros je četiri pobjede upisao nokautom, a šest puta u karijeri slavio je ‘‘submissionom‘‘. Ono što mu ne ide u prilog, jest podatak da je šest puta gubio nokautom, a u Sarajevu ide na Megdan strašnom nokauteru.

Žgela se proteklih mjeseci pripremao u zagrebačkom ATT-ju, nerijetko smo ga viđali kako trenira zajedno s Tomom Spahovićem i ne sumnjamo da će privući veliku pažnju na FNC 14 eventu.

Za kraj, dodat ćemo kako je Forgač potvrdio još nekoliko promjena na ‘‘fight cardu‘‘. Andres Ramos i Berin Balijagić ipak neće biti dio FNC-ovog eventa u Sarajevu. Balijagić se ozlijedio i otkazao je nastup, a organizacija nije uspjela pronaći adekvatnu zamjenu i Ramos ostaje bez nastupa.

Nastup je otkazao i Borislav Nikolić, ali Darko Banović dobio je više nego kvalitetnog zamjenskog protivnika. Marco Beltran (20-7-0), borac nadimka ‘‘Psycho‘‘ uskače kao zamjena. Forgač je istaknuo kako se radi o bivšem UFC-ovom borcu, a Beltran iza sebe ima šest UFC nastupa (3-3-0). 2017. godine otpušten je iz UFC-a nakon tri uzastopna poraza, ali bitno je istaknuti kako je gubio od Joea Sotoa, Deiveson Figueireda i Matta Schnella. ‘‘Chito‘‘ Vera najpoznatiji je borac kojeg je Beltran porazio tijekom svoje UFC karijere, ali sada već davne 2014. godine. Trenutno je Beltran u nizu od pet uzastopnih pobjeda, iako je u posljednjem meču zapravo nokautiran.

Damien Lapilus nokautirao ga je na Ares FC 13 eventu, ali nakon pozitivnog doping testa, rezultat je preinačen u pobjedu Beltrana.

Kompletnu emisiju Podcast Inkubatora možete pogledati klikom na LINK. Forgač je s braćom Sičaja napravio zanimljivu najavu nadolazećeg FNC-ovog eventa.

Linker
16. svibanj 2024 23:26