Regija

‘Želim riješiti što više ispita da se ne moram brinuti za to u profesionalnoj karijeri. Borit ću se u poluteškoj‘

Tiriel-Luka Abramović

 Instagram (fnc, Tiriel-luka Abramović)
Tri meča, tri pobjede, sve nokautom - Abramović je imao odličan učinak na prvenstvu

Prošlog tjedna posjetili smo zagrebački American Top Team u Španskom. Glavni povod bio je vidjeti kakvo je stanje uoči FNC 16 priredbe u Medulinu ove nedjelje, a usput smo sreli i europskog prvaka u amaterskom MMA-u, Tiriela-Luku Abramovića.

Čestitali smo mu na uspjehu te iskoristili susret da nam ukratko ispriča svoje dojmove s prvenstva. Tri meča, tri pobjede, sve nokautom. Ako nas pitate, nije loše...

"Za početak, hvala na čestitkama! Prvenstvo se odvilo na najbolji mogući način. Priželjkivao sam što više borbi, bilo nas je samo pet i bilo je moguće raditi samo tri borbe, ali htio sam što teži put da mi se ništa ne može osporiti. Primjerice, bugarski borac Georgi Hristov odmah je bio u finalu. Kao što sam rekao, htio sam najteži put i odmah u prvom kolu dobio sam najtežeg protivnika, Ukrajinca Dmitra Babinskog. Najlakše sam ga pobijedio, ali stvarno je respektabilan. Ipak, moj trener Saša Drobac i ja smislili smo dobru taktiku. Nakon njega, protivnik mi je bio Talijan Matteo Severi, bio je najteži od svih protivnika (oko 115 kilograma), plan je bio takav da tehnički boksam i udaram ‘kickove‘. Čekao sam da se nešto ‘otvori‘ što se i dogodilo u trećoj rundi. Što se tiče finala, čekao me svježi Hristov, ušao je jako, bez nekog prevelikog poštovanja, ali sam i njega riješio".

Zanimalo nas je i kad će krenuti s profesionalnom karijerom...

"Planiram krenuti s profesionalnom karijerom iduće godine. Sada imam dosta obaveza, završavam fakultet, treća sam godina na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, imam još desetak ispita i planiram to riješiti da se ne moram brinuti za to kad krenem u profesionalnu karijeru, tako da mi se nigdje ne žuri. Možda odradim još koju borbu amatersku borbu u FNC-u".

Odgovorio nam je i na pitanje u kojoj će se kategoriji boriti:

"Što se tiče kategorije, planiram u polutešku, jako lako skidam kilograme. Radio sam jedan meč do 95 kilograma i skinuo sam bez problema, nije bilo punjenja vodom niti išta takvog, Zadnjih par dana sam izbacio neke gluposti i to je to. Općenito mi je idealna kilaža oko 102-103 kilograma, a ako se otvori neka dobra ponuda, otvoren sam i za tešku kategoriju. Ipak, to nije kategorija gdje se ja želim graditi tako da je sve usmjereno na polutešku, a o teškoj ćemo razmišljati u budućnosti", zaključio je Abramović.

Linker
04. svibanj 2024 10:02