UFC

8-0 je u UFC-u i šesti na ljestvici, ali nitko ne govori o njemu: ‘To je isključivo moja krivica‘

Gilbert Melendez vs. Arnold Allen

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Arnold Allen gotovo da je skrivena tajna UFC-ove perolake kategorije

Ako pregledavate UFC-ove ljestvice izazivača, posebno pažnju obraćajući na same vrhove kategorije, većina imena bit će poznata svakom imalo upućenijom fanu. Kako zbog same aktivnosti boraca, tako i zbog načina na koje su pobjede ostvarili ili borbi u kojima su nastupili. I onda se tu na šestom mjestu perolake kategorije ukaže ime Arnolda Allena.

Naravno, s likom i djelom ovog 27-godišnjeg Britanca upoznati su svi koji podrobnije prate UFC, ali većini će pogled na njegovo ime staviti upitnik iznad glave uz misao što je s tim borcem i zašto ga ne viđamo češće. Jer Allen je u UFC-u već šest i pol godina te je slavio u svih osam borbi. No, sam broj od osam borbi u tolikom razdoblju je daleko premalo. Posljednji put vidjeli smo ga u travnju ove godine, kad je savladao Sodiqa Yussufa. Iako je zaustavio borca koji je uz sebe imao već određeni hype, Allen taj isti hype nije uspio prebaciti na sebe. Osim toga, nakon borbe se ponio neprofesionalno i neodgovorno, što je rezultiralo pogoršanjem ozljede lijeve ruke.

"Nakon borbe UFC mi je dao opciju otići kod liječnika ili otići van pojesti pizzu - odabrao sam opciju s pizzom. Kad sam se vratio u Englesku otišao sam to snimiti i dobio sam krivu dijagnozu. Rekli su mi da je blaga ozljeda i da je sve u redu. Da treba vremena i proći će. Osam tjedana kasnije odradio sam novo snimanje, kad smo saznali da je lom na tri mjesta te da su pukli ligamenti. Tako je sve završilo dugim čekanjem. Ali, da vam budem iskren, moja je krivica i moja je glupost", rekao je Allen tijekom razgovora u MMA Hour showu Ariela Helwanija.

To je rezultiralo još jednom neočekivanom pauzom pa će i 2021. ostati godina u kojoj je odradio tek jednu borbu. To je već postalo nešto normalno za njega, budući da je tek 2019. godine nastupio dva puta. Ostatak UFC karijere je nastupao po jednom godišnje. Upravo u tome leži odgovor na to zašto mnogi zaboravljaju na njega. Ali, priznaje on da postoji još nešto.

"Imao sam podosta problema na putu, ali nisam kapitalizirao svoje rezultate. Osim toga, nisam nokautirao ljude u borbama gdje sam to možda trebao. Sve je čisto moja krivica. Fanovi imaju kratkotrajno pamćenje, zar ne? Pamte uzbudljive stvari, nitko ne pamti one koji pobjeđuju odlukama. Osim toga, ja ne govorim ružno o drugim ljudima niti sam tu da na sav glas govorim koliko sam dobar. Tako da ne čudi što nikoga nije briga za mene", otvoreno je priznao, a onda dodao kako unatoč tome on ne prestaje raditi na sebi:

"Na to sve sam navikao i prihvaćam. Djelujem na stvari koje mogu kontrolirati, a to je ostati u formi i treningu. Propustio sam tek dva tjedna treninga. Radio sam to prije. Kad sam ranije imao ozljedu ruke sparirao bih jednom rukom ili bih radio na tome kako da popravim udarce nogama, kako da popravim kondiciju. Uvijek postoji nešto na čemu možete raditi, neovisno kakve probleme imate."

U Octagon se namjerava vratiti već početkom iduće godine te vjeruje da će napokon krenuti redovnije borbe za njega. Ima i ideju za protivnika, što bi bio Chan Sung Jung, poznatiji kao Korean Zombie.

"Neki ljudi su mi predložili Zombieja i sviđa mi se ideja te borbe. Njegov sam veliki fan i bilo bi cool odraditi tako nešto. Osim toga, sam njegov stil mi odgovora, ne zovu ga tako bez razloga. On stoji na nogama i udara. Mislim da je to dobra borba u kojoj imam priliku dokazati što mogu", iznio je svoju želju Allen.

Toliko o njegovim željama. Što se tiče želja ostalih, vjerujemo da bi dovoljno bilo već ostvarivanje toga da ga gledamo na nekoj redovnoj bazi. Posebno jer se radi o sjajnom borcu, vlasniku najboljeg pobjedničkog niza u kategoriji iza onog koji ima prvak, Alexander Volkanovski.

Linker
19. svibanj 2024 15:57