UFC

Abus Magomedov pred prilikom života! Sean Strickland ga čeka na ljeto

Strickland i Magomedov

 Instagram, Abus Magomedov
Abus ima tek jedan UFC nastup, no očito je da promocija u njemu vidi veliki potencijal kada su mu dali visoko rangiranog Stricklanda

Veliki talent u srednjoj kategoriji je svakako Abus Magomedov. Ovaj borac iz UFD Gyma je dolaskom u UFC na sebe privukao brojne poglede, ali s razlogom jer se uistinu radi o jako kvalitetnom borcu te je bilo samo pitanje vremena kada će ovaj 32-godišnji borac završiti u najjačoj promociji.

To se dogodilo prošle godine kada je tehničkim nokautom u prvoj rundi svladao Dustina Stoltzfusa, iako je debitirati trebao i prije no zbog problema s vizom se sve odužilo. No, sada kada je sve to riješeno, Abus je uspješno odradio svoj debi.

Koliko je impresionirao poslodavce govori sljedeća činjenica: UFC je dogovorio borbu između Abusa i Seana Stricklanda!

Strickland je inače sedmi na službenoj rang ljestvici srednje kategorije, dok Magomedov još uvijek nije rangiran. Pobjedom nad Stricklandom bi mu se otvorila brojna vrata, a ako bi pobjeda k tome bila na neki atraktivan način, ne bi čudilo da ga UFC gurne kao Alexa Pereiru zbog nedostatka ‘‘svježe krvi‘‘ za Adesanyu.

Strickland je u posljednjih pola godine nastupio dvaput, a upisao je jednu pobjedu i jedan poraz. Izgubio je od Jareda Cannoniera podijeljenom odlukom sudaca u dvanaestom mjesecu prošle godine, da bi ni mjesec dana kasnije na ‘‘short notice‘‘ svladao Nassourdinea Imavova.

Što se tiče Abusa, u proteklih par godina nije bio previše aktivan. Osim te pobjede nad Stoltzfusom, prije toga je nastupio 2020. godine protiv Cezaryja Kesika na KSW 57 priredbi, a prije toga je također imao godinu i pol dana pauze.

Nadamo se kako njegovo vrijeme tek sad dolazi jer kvalitetu ima, a ako uhvati neki kontinuitet, vrlo brzo bi smo ga mogli gledati i u najvećem vrhu.

Što se tiče uparivanja u srednjoj kategoriji, pojavile su se vijesti da je Marvin Vettori dogovorio meč protiv Jareda Cannoniera 17.6., tako da će Adesanya sigurno dobiti nekog zanimljivog u ova dva meča.

Linker
16. svibanj 2024 18:47