UFC

Adesanya otkio tko je po njemu P4P najbolji MMA borac na svijetu!

 Screenshot (YouTube, UFC)
Teško se složiti oko pitanja tko je najbolji P4P MMA borac u ovom trenutku? Neki će reći da je to Khabib Nurmagomedov, neki da se radi o Jonu Jonesu. A neki, poput UFC šampiona u srednjoj kategoriji Israela Adesanye, vjeruju da ta titula pripada borcu ONE Championshipa i bivšem prvaku u elitnoj promociji Demetriousu Johnsonu.

U nedavnom intervjuu za Ebro, i ta je tema došla na "meni", a Nigerijac je otkrio svoj izbor.

"Najbolji borac na svijetu u ovom trenutku? Demetrious 'Mighty Mouse' Johnson. Nažalost, više nije u UFC-u, ali i ne mislim da mu je ostalo nešto za dokazivanje u UFC-u", ispalio je "The Last Stylbender".

Od kada je Johnson stigao u ONE Championship ugrabio je titulu na Grand Prixu u muha kategoriji i trenutačno ima tri ostvarene pobjede. U posljednjem nastupu je jednoglasnom odlukom svladao Dannyja Kingada. Adesanya je impresioniran...

"Taj tip, način na koji se nosi s konkurencijom u svojoj težinskoj kategoriji. On je jednostavno (puknuo je prstima). On je jednostavno drugačiji. Neke od stvari koje je učinio... Recimo kada je uhvatio protivnika kombinacijom supleksa i letećeg 'armbara'. To je bilo ludo. Tko to čini?", pita se UFC prvak i zaključuje raspravu.

Posljednji poraz u karijeri "Moćni miš" je ubilježio od aktualnog UFC-ovog prvaka Henryja Cejuda. Nedugo potom je napustio UFC i odlučio se za selidbu na daleki Istok. Dojam je da ga se u azijskoj promociji puno više cijeni, nego u periodu dok je bio dio elite.

Linker
18. svibanj 2024 07:03