UFC

Alen Amedovski dobit će još jednu priliku u UFC-u: Prekid gubitničkog niza tražit će protiv UFC debitanta

Alen Amedovski

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Ponajbolji makedonski MMA borac nikako ne uspijeva pokazati svoje vještine u pravom svjetlu

34-godišnji makedonski borac srednje kategorije, Alen Amedovski (8-3-0), još uvijek je unutar UFC-a, unatoč trima porazima u nizu. Amedovski je u četvrtom mjesecu 2019. godine debitirao pod okriljem UFC-a, a u promociju je došao kao neporaženi borac iza kojeg je bilo osam pobjeda nokautom.

Dvije od tih osam upisao je i pod okriljem Bellatora te se puno očekivalo od Alena Amedovskog. Krzysztof Jotko pobijedio ga je jednoglasnom odlukom u UFC debiju te ispostavilo kako bi Amedovski ipak trebao proći kroz nešto lakše protivnik. Uslijedili su John Phillips i Joseph Holmes, ali ishod je bio još gori.

Phillips ga je nokautirao nakon samo 17 sekundi borbe, a Holmes je Amedovskog završio ‘‘submissionom‘‘ nakon 64 sekunde prve runde. Pretpostavljalo se kako bi to mogao biti kraj Alena Amedovskog, ali otkaz nije uslijedio nakon tog poraza u petom mjesecu ove godine.

UFC će dati još jednu priliku ovom makedonskom borcu, sljedeća borba sigurno je ‘‘biti ili ne biti‘‘ za Amedovskog. Njegov protivnik bit će UFC debitant, Joe Pyfer (9-2-0). 25-godišnji američki borac proteklog tjedna izborio je ugovor s UFC-om preko Contender Seriesa.

Pyfer je bio jedini borac koji je izborio ugovor na prvom ovosezonskom DWCS eventu. Nokautom u drugoj rundi pobijedio je Ozzyja Diaza, a Dana White nakon eventa poručio je svim budućim natjecateljima na DWCS-u: ‘‘Budite kao Joe Pyfer‘‘.

Očito je ovaj američki borac ostavio dobar dojam na Danu Whitea, a bio mu je to drugi pokušaj preko DWCS-a. Pokušao je Pyfer i u osmom mjesecu 2020. godine, ali Dustin Stoltzfus dobio ga je prekidom u prvoj rundi. Pyfer je tada izgubio zbog užasne ozljede ruke koju je zadobio nakon ‘‘slama‘‘ od strane Stoltzfusa.

Joe Pyfer šest pobjeda u dosadašnjoj karijeri upisao je nokautom, dvaput je slavio ‘‘submissionom‘‘, a jednom odlukom sudaca. Što se poraza tiče, gubio je tehničkim nokautom od Stoltzfusa i ‘‘submissionom‘‘ od Jhonovena Patija.

Amedovski i Pyfer borit će se 17. rujna (deveti mjesec) na UFC Fight Night 210 eventu. Priredbu predvodi obračun bantam kategorije između Coryja Sandhagena i Songa Yadonga, a nadamo se kako će Amedovski napokon pokazati ono što je pokazivao uoči dolaska u najjaču svjetsku MMA promociju.

Linker
05. svibanj 2024 18:50