UFC

Alexander Hernandez bijesan je na UFC: ‘Kako sam ja mogao završiti na ranim prelimsima?‘

Alexander Hernan

 Isaac Brekken/Getty images/Profimedia
UFC-ov borac lake kategorije smatra da mu je promocija iskazala veliko nepoštovanje

Program UFC 271 priredbe, ispunjen je nizom sjajnih borbi i zvučnih imena. Israel Adesanya i Robert Whittaker predvode priredbu borbom za prvaka srednje kategorije, dok teškaši Derrick Lewis i Tai Tuivasa nastupaju u sunaslovnoj borbi večeri.

Jared Cannonier i Derek Brunson svakako zaslužuju svoje mjesto na glavnom dijelu programa. Međutim, što se ostatka programa tiče, dalo bi se raspravljati o rasporedu koji je UFC složio. Alex Perez i Matt Schnell kao četvrto i deveto mjesto u poretku izazivača muha kategorije, no njihova borba završila je na preliminarnom dijelu priredbe. Legendarni Andrei Arlovski također će se boriti (protiv Jareda Vanderee) na prelimsima, dok su Kyler Phillips i Marcelo Rojo dobili mjesto na main cardu.

Naravno, UFC radi određene raspodjele kako bi privukao publiku da poprate svaki dio programa. Međutim, jedan od aktera ovotjedne priredbe, poprilično je ljutit zbog svoje pozicije na programu UFC 271 eventa. Naime, Alexander Hernandez (13-4-0, 5-3 UFC), borit će se protiv Renata Moicana (15-4-1, 7-4 UFC), a taj meč svrstan je na rani preliminarni program (Early prelims).

Hernandez se teško nosi s takvom odlukom te je ljut na vodstvo UFC-a.

''Čovječe, bijesan sam zbog količine nepoštovanja koju mi UFC iskazuje na ovoj priredbi. Četiri mjeseca moram čekati da nastupim, a onda se borim na jeb**im prelimsima. To potiče takav bijes u meni i stoga dolazim ostaviti snažan utisak. Jako sam nabrijan na to. Ljutit sam, ali i motiviran.'', rekao je Hernandez u We Got Next podcastu od strane MMA Fightinga.

29-godišnji američki borac očito je frustriran i jer dugo mora čekati između dvaju nastupa. Hernandez bi se htio frekventnije boriti, a posljednji nastup odradio je u desetom mjesecu prošle godine. Hernandez je tada nokautirao Mikea Breedena u prvoj rundi. Alexa dodatno ljuti činjenica što se priredba održava u Texasu (Houston), a on dolazi iz San Antonija koji se također nalazi u Texasu. Houston i San Antonio udaljeni su 317 kilometara te Alex smatra da se na neki način bori na domaćem terenu.

''U svojoj sam saveznoj državi, gotovo pa sam u svom gradu. Jedini drugi tip koji je iz ovog kraja, jeste Derrick Lewis koji je zasluženo u sunaslovnoj borbi večeri. Ali kako sam ja je**no završio na ranom preliminarnom dijelu? Čak nisu niti prelimsi, nego rani prelimsi. Statistički lošiji ljudi od mene, nalaze se na boljim mjestima u sklopu programa. Frustriran sam, a još smo i u Texasu. Izaći ću tamo, nabrijat ću 20-30 svojih prijatelja te ću pobijediti Moicana. Pritom ću ostaviti sjajan dojam i dat ću im do znanja da me nikada više ne diskreditiraju na taj način. Tako sam nabrijan na to.'', dodao je Alex.

Hernandez trenutno nije rangirani borac unutar lake kategorije, no njegovi argumenti ipak donekle imaju smisla. Radi se o borcu koji je 2018. godine nokautirao Beneila Dariusha u prvoj rundi, a iza sebe ima osam UFC nastupa. Dodamo li da se uistinu bori na domaćem terenu, možda je uistinu zaslužio bolju poziciju na cardu. Međutim, UFC zasigurno igra na kartu da će Hernandez i Moicano privući pažnju publike koja će zbog njih pružiti pažnju i ranom preliminarnom dijelu priredbe.

Kad smo kod Moicana, radi se o borcu koji bi trebao biti još frustriraniji od Hernandeza. Brazilac je bez dileme veće ime od Hernandeza. Radi se o borcu koji je prije par godina bio top 5 borac perolake kategorije i glasio je za jednog od mogućih izazivača. Calvin Kattar, Cub Swanson i Jeremy Stephens, samo su neka od imena koje je pobijedio. Poraze su mu nanosili borci kao što su Jose Aldo, Brian Ortega i Chan Sung Jung. Moicano je 2020. godine prešao u laku kategoriju te je upisao dvije pobjede i jedan poraz. Rafael Fiziev nokautirao ga je u prvoj rundi, a Moicano je bio bolji od Hadžovića i Jai Herberta.

Linker
07. svibanj 2024 11:07