UFC

Aljamain Sterling o brojkama koje su postigli on i Sean O‘Malley: ‘On govori da je ‘PPV‘ zvijezda, a brojke su nam mizerne‘

Sean O‘Malley (lijevo) i Aljamain Sterling (desno)

 Paul Rutherford/Getty images/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove bantam kategorije prihvatio je meč pod pretpostavkom da će se dobro naplatiti kroz postotak od prodaje PPV-a

Aljamain Sterling imao je podosta kratak razmak između dvaju mečeva ove godine u kojima je branio titulu prvaka u bantam kategoriji. ‘‘Aljo‘‘ je u peto mjesecu porazio Henryja Cejuda u meču na pet rundi, a jako brzo morao je ući u novi trening kamp, jer 19. kolovoza (osmi mjesec) borio se protiv Seana O‘Malleyja.

Sterling je taj meč izgubio tehničkim nokautom u drugoj rundi i pružio je jednu od najlošijih izvedbi otkako je UFC-ov borac. Sterlinga tijekom 2024. godine čeka tranzicija u perolaku kategoriju, a bivši prvak bantam kategorije borit će se na UFC 300 eventu protiv Calvina Kattara.

U osvrtu na svom YouTube kanalu, Sterling se dotaknuo borbe protiv O‘Malleyja te je istaknuo kako je požalio jer je tako brzo prihvatio meč protiv Seana.

‘‘Nešto sam pregledavao sa svojom suprugom, a kad smo prolazili kroz PPV brojke koje je postigao taj event (UFC 292), pomislio sam: ‘Zar su ovo brojke na temelju kojih taj tip (O‘Malley) govori da je velika PPV zvijezda? Oh, moj Bože‘. Da sam znao da će brojke biti tako niske, uzeo bih odmor koji mi je trebao i tek sada bih se pripremao za taj meč. Iz UFC-a su mi tada rekli da taj meč mogu dobiti u kolovozu, a ukoliko odbijem, čekao bih do prvog, drugog ili trećeg mjeseca 2024. godine. Tako je, kako je. Kockao sam se i vjerovao sam da će brojke biti iznad svih prijašnjih. To se nije dogodilo, ali sretan sam jer sam zaradio nešto dodatnog novca. Imao sam dobru godinu i život je dobar.‘‘, započeo je Sterling, a zatim je dodatno pojasnio zašto je pristao na taj meč.

‘‘Znao sam kakve su okolnosti. Svi ljudi koji prate sport ipak znaju da sam bio primoran na tu borbu, ali na kraju krajeva, to je bila moja odluka. Nikada mi nisu prijetili da ću biti otpušten ili ostati bez pojasa, ako ne prihvatim meč. Rekli su mi: ‘Ovako stoje stvari, a ti možeš prihvatiti ili odbiti ovu priliku‘. Odlučio sam riskirati, a stvari se nisu dobro odvile. Da sam imao više vremena za sanirati neke ozljede od prošlog meča, mislim da bi ishod bio drukčiji. Puno toga se može reći o toj borbi, ali ja sam radio loše odluke u tom meču, a Sean je imao dobre instinkte. Kad sam pogriješio, on je to iskoristio i ne mogu nikako umanjiti njegovu pobjedu. Čak i da sam prošao trening kamp, a da sam napravio takvu pogrešku, on bi me svejedno pogodio, jer je utreniran. Poštovanje za njega, ali znam da inače ne radim takve pogreške i samo sam htio što prije završiti taj meč.‘‘, pojasnio je ‘‘Aljo‘‘.

Inače, kad su u pitanju PPV brojke, Sean O‘Malley je krajem osmog mjeseca tvrdio da su prodali oko 570 tisuća PPV-ova, ali Henry Cejudo i još neki insajderi tvrde da se ipak radi o brojci između 300 i 350 tisuća prodanih prijenosa. Veća je vjerojatnost da se radi o ovoj nižoj brojci, posebno nakon što je i sam Sterling iskazao razočaranost brojkama koje su postigli.

Sean O‘Malley vjerojatno će reći kako bi brojke bile veće da je protivnik bio veće ime, ali činjenica je da O‘Malley u ovom trenutku nije zvijezda kakvom se pokušava predstaviti. Možda u budućnosti postane, ali zasad definitivno nije.

Linker
21. travanj 2024 20:26