UFC

Amanda Nunes nakon sedam godina napustila American Top Team

Amanda Nunes

 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
UFC-ova prvakinja perolake kategorije pokrenut će svoju vlastitu dvoranu

Punih sedam godina bila je Amanda Nunes članica glavnog American Top Teama, onog u Coconut Creeku na Floridi. Pristupila je toj momčadi krajem 2014. godine, nakon što je doživjela poraz prekidom od Cat Zingano te je onda krenuo niz koji je od nje stvorio najveću MMA borkinju u povijesti. Niz od 12 pobjeda, uključujući osvajanja UFC titule u dvije kategorije te uspješne višestruke obrane istih, prekinut je krajem 2021. godine porazom od Julianne Pene. I to je čini se bio okidač za promjene.

Amanda je odlučila napustiti tim, no ostat će na Floridi. Odlučila je napraviti ono o čemu je već neko vrijeme razmišljala, a to je pokretanje vlastitog tima. Lokacija istog još uvijek nije poznata, ali zna se kako će se zvati Lion's Den te kako s njom naravno odlazi njena supruga Nina Nunes. Nije poznato hoće li za njom i koji trener iz ATT-a ili će dovesti cijelu novu ekipu, koja bi joj trebala pomoći u povratku na tron UFC-ove bantam kategorije. Osim toga, vjeruje kako će sama biti sposobno stvoriti neke nove prvake.

Osim same želje da pokrene svoj tim, pretpostavlja se kako je na Ninin odlazak jednim dijelom utjecalo i to što je Kayla Harrison također članica ATT-a. Ukoliko bi ona potpisala ugovor s UFC-om, njihov okršaj za titulu perolake kategorije postao bi realna opcija već za kraj ove godine. Kad se ne bi pripremale u istoj dvorani sve bi tada bilo lakše izvesti.

Amanda je inače najavila kako je spremna dogovoriti revanš protiv Pene čim posloži neke stvari u životu. Pretpostavljamo da je ovaj potez s dvoranom bio jedna od glavnih stvari na tom popisu te da je sad potrebno posložiti ekipu, a onda krenuti na posao

Linker
28. travanj 2024 17:15