UFC

Amanda Nunes pojasnila zašto nije popularna u Brazilu: ‘Možda me jednostavno ne vole‘

Amanda Nunes

 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
Jedna od najvećih borkinja u povijesti MMA-a uživa ne uživa popularnost u rodnoj državi

Vrlo zanimljiv revanš čeka nas ovog vikenda u ‘‘main eventu‘‘ UFC-ove 277 priredbe. Julianna Pena krajem prošle godine šokirala je svijet priuštivši jedno od većih iznenađenja u povijesti UFC-a.

‘‘Submissionom‘‘ u drugoj rundi, Pena je pobijedila Amandu Nunes, borkinju koju su do tada svi vidjeli kao najboljom ikada. Mnogi ju još uvijek smatraju najboljom ikad, jer jedan poraz i jedna loša večer ne mogu promijeniti sve ono što je ostvarivala proteklih godina.

Unatoč činjenici da je Nunes držala titulu u bantam gotovo pet i pol godina te da je osvojila UFC-ov pojas i u perolakoj kategoriji, svejedno ne uživa veliku podršku domaćih brazilskih navijača. Brazilci jednostavno ne gledaju na Nunes kao na neke druge legende ponikle u toj državi, a Nunes je za Trocacao Franca podcast pokušala objasniti zašto je to tako.

‘‘Mislim da je to zbog toga što živim u SAD-u, a moja karijera je i započela ovdje, u UFC-u i Strikeforceu. Morala sam napustiti Brazil, jer inače bih odavno završila karijeru. Znate kakva je situacija sa sponzorima i svime ostalim u Brazilu. Kad se prilika pružila i kad su se ova vrata otvorila, otišla sam i Bogu hvala, postala sam ono što jesam. Možda Brazilci više vole oni koji ostaju u Brazilu, ne znam. Možda me jednostavno ne vole, ali što ja tu mogu?‘‘, pojasnila je Amanda.

Nunes je i dalje prvakinja UFC-ove perolake kategorije, a pobjedom protiv Pene u ranim nedjeljnim satima, ponovno bi postala prvakinjom dvaju težinskih kategorija. 34-godišnja Amanda uživa u svom životu unatoč manjku podrške od strane brazilskih navijača i ne može se požaliti na ništa.

‘‘Moj život je dobar s financijske strane, a sve što radim, radim za svoju obitelj i to mi je najvažnije. Nina Nunes (djevojački Ansaroff) i ja proživljavamo prekrasne trenutke u ovoj fazi života, s našom kćerkicom Reagan. Život se jako promijenio, puno je ljubavi i mira. Dobili smo tako puno sreće s njom. Mnogi govore da moram biti popularna i u Brazilu kako bi privukla sponzore. Ja nisam popularna u Brazilu, ali poznata sam ovdje u Americi. Svi moji sponzori dolaze odavdje i iz Europe. Imam odličan život, financijski stojim stabilno i to je to. Nikada nisam imala priliku surađivati s brazilskim kompanijama i stoga je moj život ovdje (u SAD-u) jednostavno bolji. Nitko nije manje Brazilac ako ode. Ja volim državu u kojoj sam rođena, ali svi gledaju ono što je najbolje za njih, gdje će imati najbolje prilike i biti što bolje plaćeni.‘‘, dodala je Amanda.

Linker
18. svibanj 2024 06:38