UFC

Ankalaev tvrdi da je Anthony Smith odbio meč, ‘Lionheart‘ objasnio: ‘Oprosti što sam dobio infekciju‘

Magomed Ankalaev

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Dagestanski poluteškaš sada isključivo želi borbu za pojas, no teško će ju dobiti

Ne može Magomed Ankalaev biti nezadovoljan svojom izvedbom protiv Thiaga Santos, jer na kraju krajeva, pobijedio je. Međutim, Dagestanac je najavljivao kako bi mu impresivan nastup mogao osigurati napad na titulu, a njegova pobjeda protiv Santosa definitivno nije impresivna. Ipak, Ankalaev je i dalje uvjeren kako je zaslužio ''title shot''.

''Sretan sam zbog pobjede. Da vam budem iskren, tako je, kako je. Očekivali smo da će se on kretati prema naprijed cijelu borbu, a da ću ga dohvatiti kad pogriješi. Ali on je preferirao kretanje unatrag. Iskreno, nisam u potpunosti zadovoljan svojim izdanjem, zato što sam od njega očekivao da pruži zabavnu borbu, da više udaraca baca.'', rekao je Ankalaev na konferenciji za medije nakon borbe.

Pobjedom protiv ''Marrete'', Ankalaev bi ga trebao preskočiti na petoj poziciji izazivača unutar poluteške kategorije. Ispred njega ostaju prvak Glover Teixeira te Blachowicz, Prochazka, Rakić i Anthony Smith. Svi izuzev Smitha imaju ugovoren meč te se kao logičan potez nameće borba između Smitha i Ankalaeva. Ipak, ruski borac tvrdi kako nije zainteresiran za taj meč, a otkrio je i zašto.

''Po mom mišljenju, zaslužujem napad na pojas. U nizu sam od osam uzastpnih pobjeda, u nekima sam završio svoje protivnike i osjećam se spremno. Kao što znate, Anthonyju Smithu bio je ponuđen meč protiv mene još prije, ali on nije bio zainteresiran. Sada sam fokusiran dobiti 'title shot' i vjerujem da ga zaslužujem.'', objasnio je Ankalaev.

Dakle, Magomed se na neki način osjeća uvrijeđeno jer je Smith nekoć prije odbio meč protiv njega i sada on nije zainteresiran. Teško je povjerovati da ''Lionheart'' bez razloga odbija mečeve, naročito ako uzmemo u obzir da se kroz posljednjih nekoliko mečeva borio protiv boraca koji su osjetno lošije rangirani od njega. Brzo je Smith reagirao te je objasnio što se zapravo dogodilo.

''Ta borba bila mu je ponuđena, ali ja sam tek operirao koljeno i imao sam infekciju stafilokokom. Nažalost, nisam mogao prihvatiti borbu. Sada sam zdrav i molim UFC da mi ugovore borbu. Ispričavam se što sam dobio infekciju stafilokokom.'', izjavio je Anthony Smith.

''Lionheart'' je dodao kako mu je ipak najbitnije da se meč ugovori što prije, neovisno o protivniku.

''Svibanj (peti mjesec) ili lipanj (šesti mjesec), spreman sam. Molim ih (UFC) za meč, no htio sam pričekati da vidim što će se dogoditi u meču između Santosa i Ankalaeva.'', dodao je Anthony.

Uzevši u obzir da bi se pobjednik meča između Rakića i Blachowicza trebao boriti za pojas, nakon što Teixeira i Prochazka odrade svoj meč, borba između Ankalaeva i Smitha itekako ima smisla. Vjerojatno će i promocija raditi na ugovaranju te borbe i Ankalaev neće imat puno boljeg izbora nego prihvatiti taj meč.

Linker
15. svibanj 2024 13:25