UFC

Anthony Smith istaknuo detalj zbog kojeg jako cijeni Walkera: ‘Tome se ne pridaje dovoljno pažnje‘

Johnny Walker

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
‘‘Lionheart‘‘ će se ovog vikenda obračunati s jako opasnim brazilskim poluteškašem

Vrlo interesantna sunaslovna borba večeri čeka nas ovog vikenda na UFC on ABC 4 eventu. Anthony Smith i Johnny Walker obračunat će se u poluteškoj kategoriji, a Walker ima priliku napokon napraviti dodatan iskorak u karijeri, a pobjedom možda uskoči i unutar top 5 izazivača poluteške kategorije.

Walker je 2018. godine došao u UFC preko Dana White‘s Contender Seriesa. Brzo je Walker nanizao tri pobjede nokautom u prvoj rundi, a tada ga se uz Aleksandra Rakića smatralo najvećim potencijalom UFC-ove poluteške kategorije. Mnogi su se nadali i međusobnom obračunu Rakića i Walkera, ali putevi su im se ipak donekle razišli.

Rakić je nastavio kročiti ka vrhu kategorije i već neko vrijeme nalazi se među top 5 izazivača u kategoriji. Walker je nakon tri uvodne pobjede upisao četiri poraza u narednih pet nastupa, a dvaput je gubio nokautom. Nokautirali su ga Corey Anderson i Jamahal Hill, a mečeve od Nikite Krylova i Thiaga Santosa gubio je na bodove. Ryan Spann jedini je borac kojeg je uspio poraziti u tom periodu.

Sav ‘‘hype‘‘ oko Walkera naglo je splasnuo i mnogi su ga otpisali kad su u pitanju najviši dometi. Ipak, Walker je u devetom mjesecu prošle godine završio Iona Cutelabu ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi, a početkom ove godine nokautirao je Paula Craiga u prvoj rundi. Tim dvama pobjedama ponovno je Walker stvorio određeni ‘‘hype‘‘ oko svog lika i djela, a u subotu ga čeka meč protiv Anthonyja Smitha, petorangiranog izazivača poluteške kategorije.

Kladionice daju podjednake šanse za pobjedu obojici boraca i nema sumnje da će to biti jedan vrlo interesantan meč. Iskustvo je na Smithovoj strani, ali Walker je jedan izrazito moćan udarač i fizički djeluje impresivno među poluteškašima.

Ono što se Walkeru često navodi kao mana jest njegov borilački IQ. Brazilac je zbog svoje šaljive naravi u očima mnogih ‘‘nedovoljno ozbiljan‘‘ za više domete i često će sam sebe koštati pobjede. I dok se u neku ruku nije teško složiti s tim stavom, Walkerov protivnik Anthony Smith pohvalio je radne navike Johnnyja Walkera. Naime, Smith smatra da jedna stvar kod Walkera ‘‘prolazi ispod radara‘‘.

‘‘Činjenica da je on dovoljno discipliniran da skida kilažu za polutešku kategoriju dovoljno govori o njegovim radnim navikama. Mislim da ne dobiva dovoljno poštovanja za to. Ljudi pričaju o njegovom atleticizmu, eksplozivnost i snazi, ali mislim da njegove radne navike ne dobivaju dovoljno pažnje i poštovanja.‘‘, rekao je Smith za CBS Sports, a potom je dodao:

‘‘Vidio sam ga kako izgleda između mečeva, taj tip dođe na između 240 i 245 ‘pounda‘ (205 ‘lbs‘ je gornja granica poluteške kategorije, op.a.). Količina posla koju on mora svakodnevno uložiti da skine kilažu za polutešku kategoriju, mislim da zaslužuje jako puno poštovanja zbog toga.‘‘, istaknuo je Smith.

Johnny Walker uistinu jest fizički impozantna pojava u poluteškoj kategoriji. Nekoliko puta u karijeri nastupio je u teškoj kategoriji, a visina od 196 centimetara i ‘‘reach‘‘ od 208 centimetara dovoljno govore o kakvom se fizičkom ‘‘specimenu‘‘ radi.

Iza Walkera je devet UFC nastupa, a Brazilac nikada nije pao vagu. Smith je to sjajno primijetio i zbilja se radi o dobrom dokazu da Walker svoje obveze izvršava ozbiljno i profesionalno. Nadamo se da će s time nastaviti i ovaj vikend, a što se samog meča tiče, neka bolji pobijedi.

Linker
18. svibanj 2024 00:02