UFC

Anthony Smith još uvijek nije za otpis: ‘Lionheart‘ je teškom mukom porazio Ryana Spanna

Anthony Smith (lijevo) i Michael Bisping (desno)

 Screenshot (ufc Fight Pass)
Dvojica iskusnih poluteškaša obračunali su se drugi put u razmaku dvije godine, a pobjednik je ponovno isti

Nakon što je Anthony Smith u devetom mjesecu 2021. godine dominatno porazio Ryana Spanna, UFC je dvije godine kasnije iz nepoznatog razloga ponovo upario ovu dvojicu poluteškaša.

Smith je u meč ušao nakon dva poraza zaredom (Ankalaev, Walker), dok je Spann ranije ove godine ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi izgubio od Krylova. Obojici je trebala pobjeda, a puno bolje borbu je otvorio Smith.

‘‘Lionheart‘‘ je puno preciznije pogađao boksačkim kombinacijama, a ‘‘low kickom‘‘ uspio je poslati Spanna na tlo nakon minutu i pol borbe. Spann se mučio s pronalaskom tempa i Smith je djelovao za klasu bolji borac. ‘‘Low kickovima‘‘ radio je ogromne probleme Spannu. Nakon tri minute prve runde, Spann je napokon uspio čisto pogoditi, blago je uzdrmao Smitha, ali ‘‘Lionheart je ‘‘double leg‘‘ rušenjem odveo borbu u parter. Pokušavajući doći do ‘‘full mounta‘‘, Smith je izgubio poziciju i Spann je vratio borbu na noge.

Antohny Smith nije izgledao naročito dobro početkom druge runde, iako je bio bolji u prvoj. Spann je drugu rundu otvorio sjajnim udarcem lijevom rukom, a nakon pokušaja ‘‘letećeg koljena‘‘, Smith je završio u donjoj poziciji u parteru. Spann je zauzeo gornju poziciju i pokušavao je proći gard Anthonyja Smitha. Neobjašnjivo je kako je Smith doživio takav nagli pad između rundi. Nekoliko dobrih udaraca zadao je Spann iz gornje pozicije, a polovicom runde borci se su se vratili na noge. Tada je u potpunosti bila vidljiva ogromna šteta na Smithovom lijevom oku. Veliku oteklinu Smith je sakrivao lijevom rukom, a Smithu je prijetio i prekid između rundi zbog ogromne otekline. Pokušavao je Smith u stojci, uspio je nekoliko puta lijepo pogoditi lijevim krošeom i desnim direktom, a Spann je završni dio runde odradio podosta pasivno.

Smithovo oko ipak nije bilo u potpunosti zatvoreno i Smith je uspješno ušao u treću rundu s velikom oteklinom ispod oka. Smith je bio vidno sretan jer mu je dopušten nastavak borbe, a publika je također gromoglasnim pljeskom popratila odluku liječnice. Oba borca pružili su pasivnu prvu polovicu treće runde. Borba se odvijala u stojci, ali niti jedan od dvojice poluteškaša nije preuzeo inicijativu u prvoj polovici treće runde. Spann je imao ‘‘načetog‘‘ Smitha, ali nije tu priliku koristio, dok je Smith bio zadovoljan ovakvim tempom s obzirom na oteklinu koju je skrivao od udaraca. Jako težak posao ostavljen je u ruke sudaca, jer uistinu je teško odrediti tko je bio bolji u toj trećoj rundi.

Podijeljenom sudačkom odlukom na kraju je slavio Anthony Smith (29-28, 28-29, 29-28). Ryan Spann bio je razočaran sudačkom odlukom, ali jednostavno je previše kalkulirao u trećoj rundi i tijesno je izgubio ovaj meč. Drugi put u karijeri Smith je porazio Spanna i očito je bolji borac od njega.

Nadamo se da UFC neće trebati trilogiju kako bi se uvjerili u to.

Linker
02. svibanj 2024 06:05