UFC

Anthony Smith pretežak na vaganju unatoč tome što bi trebao biti zamjena ukoliko se Teixeira ili Hill ozlijede

Anthony Smith

 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
Čak niti ako nastupi titulu neće moći osvojiti

Unatoč tome što je izabran da bude zamjena ukoliko jedan od glavnih aktera borbe za upražnjeni pojas iz nekog razloga odstupi, Anthony Smith izgleda nije najozbiljnije shvatio svoju ulogu. Zamjenski borci su česta praksa UFC-a u važnim borbama proteklih nekoliko godina iz razloga što se znalo dogoditi da jedan od boraca odustane pred samu borbu radi ozljede ili nekakvog drugog razloga.

Teixeira i Hill su uspješno prošli vagu, ali Smith ju je premašio za 1.8 kilograma. To također znači da ukoliko se nešto dogodi jednom od boraca i Smith zaista uskoči kao zamjena, on u slučaju pobjede ne bi postao prvak već bi titula i dalje ostala upražnjena. Smith se inače trebao boriti protiv Hilla na UFC eventu idućeg tjedna, no to je otkazano nakon što su iz organizacije odlučili upariti Hilla i Glovera u borbi za upražnjenu titulu.

Prisjetimo se, bivši prvak Jiri Prochazka je upraznio titulu odmah nakon što je doživio tešku ozljedu ramena na treningu, što je bilo fer i korektno od njega da ne koči čitavu diviziju više od godinu dana. Zatim su se za upražnjeni pojas borili Jan Blachowicz i Magomed Ankalaev, čija borba je završila neriješeno, a isto tako bila dovoljno neatraktivna u očima UFC-ovog predsjednika Dane Whitea da je odlučio kako revanša neće biti.

Glover je priliku za revanš protiv Prochazke ionako trebao dobiti s obzirom na to da je vodio na sudačkim karticama sve do prekida u posljednjom rundi. Jamahal Hill s druge strane svoju priliku dobio je isključivo rezultatima. Unutar UFC organizacije upisao je pet pobjeda, te samo jedan poraz. Trenutno je u nizu od tri pobjede, a svojevremeno je u debiju za UFC organizaciju pobijedio Darka Stošića.

Linker
12. svibanj 2024 23:11