UFC

Artem Lobov objasnio zašto se umirovio nakon teškog poraza: ‘Priznao sam si da nisam dovoljno dobar‘

Artem Lobov

 Allan Zilkowsky/Zuma Press/Profimedia
Veliki prijatelj Conora McGregora dodao je kako ga samo dvije stvari mogu vratiti u borilište

Uzevši u obzir kako je Artem Lobov (13-15-1, 1 NC) upisao više poraza nego pobjeda, treba reći kako je Artem Lobov privukao popriličnu veliku pažnju MMA svijeta. Ipak, velikim dijelom zaslužno je njegovo prijateljstvo s Conorom McGregorom, no Lobovu se mora priznati kako nije bježao od borbe, a samo jednom je nokautiran u svojoj profesionalnoj MMA karijeri.

35-godišnji Lobov umirovio se ljetos, nakon teškog poraza koji je doživio na bare knuckle (boks bez rukavica) priredbi u Ukrajini. Ruskog borca prekidom je savladao Denys Berinchyk, renomirani ukrajinski boksač i osvajač srebrne medalje na Svjetskom amaterskom prvenstvu 2011. Vrhunac Berinchykovek karijere bilo je srebro s OI u Londonu 2012. godine. Bilo je jasno kako Lobov nema puno toga za tražiti u ringu protiv takvog boksača, a tako je i prošao. Lobov se u razgovoru za MMA Fighting osvrnuo na svoju karijeru i razloge umirovljenja.

‘‘Svaki put, čak i kad bih izgubio, radio sam prema određenom cilju. Uvijek je neki veliki cilj bio ispred mene. Posljednji koji sam si postavio, bila je boksačka borba kojom bi zaradio sedmeroznamenkasti iznos. Osjećao sam da dobrom protiv Berinchyka mogu doći do toga. On je srebrni olimpijac, neporažen je u profesionalnom boksu itd. Smatrao sam da ako pobijedim takvog tipa u bare knuckle boksu, to je to, imam ulaznicu za boksački meč kojim ću zaraditi tu cifru. Onda kad se to nije ostvarilo, osjećao sam da se i dalje mogu boriti, ali to bi bilo isključivo da zaradim ponešto novca. Više nije bilo velikog cilja koji mogu ostvariti.‘‘, objasnio je Lobov, a zatim se osvrnuo na misli koje su ga navele da se umirovi.

‘‘Bila je to velika odluka za mene, ali razmišljao sam o tome dugo vremena. Volim se boriti, volim ovaj sport i takav način života. Kad sam donio konačnu odluku, rekao sam si da je to to. Osjećao sam se kao da su mi svi snovi srušeni, ali morao sam si reći: ‘To je to, nećeš ostvariti neke od svojih ciljeva. Nisi bio dovoljno dobar i nisi se doveo tamo gdje si htio. Ovo je sve od tebe kao borca, vrijeme da se povučeš Arteme‘. Bilo je to emotivno vrijeme za mene.‘‘, objasnio je veliki prijatelj Conora McGregora.

Lobov je u nastavku razgovora otkrio kako ga profesionalnim nastupima mogu vratiti samo dvije stvari: meč protiv Zubaire Tukhugova ili ako mu netko ponudi sedmeroznamenkastu cifru. Teško će se nešto od toga ostvariti. Tukhugov je i dalje UFC-ov borac, dok Artem Lobov jednostavno nije ime kojemu će netko ponuditi milijunski iznos kako bi nastupio u borbi.

U svakom slučaju, ostat će upamćen kao beskompromisan borac, a najveći trenutak njegove karijere, vjerojatno je pobjeda u bare knuckle boksu protiv Paulieja Malignaggija, bivšeg boksačkog svjetskog prvaka. ‘‘Memeovi‘‘ i parodije kojima se Artema Lobova naziva ‘‘GOAT-om‘‘ (najvećim ikad), također su dio njegove zanimljive karijere. Posljednji meč Artema Lobova (protiv Denysa Berinchyka), možete pogledati u videu pri dnu teksta.

Linker
01. svibanj 2024 05:34