UFC

Askar Askarov otkazao borbu protiv Alexa Pereza, UFC pronašao kvalitetnu zamjenu

Askar Askarov
 PX Images/ABACA/Abaca Press/Profimedia
Nažalost, neporaženi ruski borac neće se boriti ovog mjeseca u vjerojatnom ‘‘title eliminatoru‘‘

Amerikanac Alex Perez i ruski borac Askar Askarov 31. srpnja trebali su odmjeriti snage na UFC on ESPN 28 priredbi koju će predvoditi Sean Strickland i Uriah Hall. Nažalost, Askarov je zbog ozljede morao otkazati svoju borbu protiv Pereza, no UFC je ekspresno pronašao zamjenu. Točnije, Matt Schnell se ponudio uskočiti i on je novi Perezov protivnik. Ipak, datum borbe je pomaknut na 28. kolovoz i UFC Fight Night 192 priredbu.

Askar Askarov (14-0-1, 3-0-1 UFC) neporaženi je drugorangirani borac UFC-ove muha kategorije. Nameće se mišljenje kako je on pravi kandidat za prvog izazivača Brandona Morena, posebice kada uzmemo u obzir činjenicu da se ovaj dvojac borio 2019. godine te je njihova borba završila neriješenim ishodom. Međutim, UFC je upario Askarova i četvrtorangiranog Pereza te je Rus vjerojatno bio jednu pobjedu udaljen od prilike za pojas. Čini se kako će sada pričekati, a priliku je objeručke prihvatio Matt Schnell (15-6-0, 5-4 UFC).

31-godišnji Amerikanac zadnji nastup odradio je u ožujku na UFC 262 priredbi te je izgubio jednoglasnom sudačkom odlukom od Brazilca Rogerija Bontorina. Radi se o drugom porazu u zadnja tri nastupa za Schnella, no on je trenutno deseti borac muha kategorije i eventualna pobjeda protiv Pereza gurnula bi ga na margine Top 5 statusa. Dvojac se prvotno i trebao boriti na UFC 262 priredbi, no Perez je borbu otkazao i uskočio je Bontorin.

Alex Perez nije se borio od studenog 2020. godine kada je u borbi za pojas izgubio od tadašnjeg prvaka Deivesona Figueireda ''giljotinom'' u prvoj rundi. 29-godišnji američki borac prije spomenutog poraza bio je u nizu od tri pobjede i želi se vratiti pobjedničkim navikama što je prije moguće. Iako Schnella ne treba podcijeniti, treba biti realan i reći kako je Schnell svakako bolja prilika za povratak pobjedama nego neporaženi Askarov.

Što će biti s Askarom te hoće li možda dobiti borbu za pojas unatoč tome što planiranu borbu protiv Pereza neće odraditi, preostaje za vidjeti. Deiveson Figueiredo nada se ekspresnom revanšu i to se sada čini kao najizglednija opcija.

Linker
17. svibanj 2024 04:49