UFC

Atraktivni Michel Pereira došao do četvrte pobjede u nizu, Nurmagomedov završio posao u prvoj rundi

Andre Fialho vs. Michel Pereira

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Ono što se događalo pred dvije glavne UFC 270 borbe itekako je vrijedno spomena

Michel Pereira uistinu se uozbiljio i krenuo raditi prave stvari za svoju karijeru. Izbacio je suvišne atraktivne, ali ne toliko efektne poteze, popravio kondiciju i naslagao četiri pobjede. Posljednju je ostvario protiv agresivnog portugalskog debitanta Andrea Fialha. Bila je to borba u kojoj se Brazilac unutar prve runde našao u problemima, nije mogao kvalitetno u početku odgovoriti na agresivnost i veliku količinu rada svog protivnika, no u drugoj rundi preuzeo je kontrolu te je čudno da borbu nije završio. Kako je vrijeme prolazilo tako je Pereira izgleda sve bolje. Imao je Fialho svojih trenutaka, no niti blizu dovoljno da napravi ono što je napravio u prvoj rundi te svoj UFC debi ipak neće pamtiti po najboljem. Pereira može biti više nego zadovoljan onime što je napravio u borbi.

Više nego zadovoljan svojom izvedbom trebao bi biti i Said Nurmagomedov, kojem je samo 47 sekundi trebalo da odgovori na pokušaj rušenja Codyja Stammana tako što mu je uhvatio vrat i prisilio ga gušenjem na tapkanje. Nevjerojatna neopreznost američkog borca rezultirala je ekspresnim porazom, dok je Nurmagomedov došao do četvrte pobjede u pet nastupa unutar Octagona.

Glavni program UFC 270 priredbe otvoren je pobjedom jednog vrlo talentiranog debitanta. Michael Morales od samog početka borbe pokazao je koje su mu namjere. Krenuo je po prekid, na što Trevin Giles u početku dobro odgovara rušenjem i kratkom kontrolom na podu. No, Morales je već na podu okrenuo stvari u svoju korist, a onda nakon ustajanja krenuo po nokaut. Do njega je umalo došao već sredinom runde, no Giles je tada ostao na nogama, no ne i nakon napada koji je Morales izveo početkom posljednje minute runde. Serija udaraca poslala je Gilesa na pod i tu je bilo gotovo.

Veliko iznenađenje napravio je najveći autsajder na cijelom programu, Victor Henry, koji je jednoglasnom sudačkom odlukom bio bolji od Raonija Barcelosa, čime je pokazao kako je UFC napravio dobar potez angažirajući ovog borca koji je do sada nastupao u čak 15 različitih promocija.

Jack Della Maddalena upisao je pobjedu nokaut protiv Petea Rodriguesa, kao i Matt Frevola protiv Gennara Valdeza, dok je Tony Gravely odlukom savladao Saimona Oliveiru.

Program su otvorile dame. Vanessa Demopoulos je polugom na prvoj rundi sredinom prve runde savladala Silvanu Gómez Juárez, dok je Jasmine Jasudavicius jednoglasnom odlukom bila bolja od Kay Hansen.

Linker
30. travanj 2024 12:09