UFC

Beneil Dariush: ‘Volkanovski mi je potvrdio mane koje sam uočio kod Islama Makhacheva‘

Beneil Dariush

 Screenshot (youtube, Today: Saved By Grace)
Četvrtorangirani izazivač UFC-ove lake kategorije dugo priželjkuje napad na titulu

Beneil Dariush borac je za kojeg mnogi trenutno smatraju da se nečime zamjerio vodstvu UFC-a. Sjajni američko-iranski borac u nizu je od osam uzastopnih pobjeda, četvrti je u poretku izazivača UFC-ove lake kategorije, ali nikako ne uspijeva dobiti priliku za napad na pojas.

Čini se da mu niti osam uzastopnih pobjeda neće biti dovoljno, nego će u petom mjesecu morati upisati i devetu. Njegova borba protiv Charlesa Oliveire zasad nije službeno potvrđena, ali navodno smo sve bliže potvrdi. Moguće je da se UFC možda još uvijek premišlja oko te borbe i da će Dariush dobiti zasluženi ‘‘title shot‘‘ bez odrađivanja borbe protiv Oliveire. Veća je ipak vjerojatnost da će mu trebati i deveta pobjeda zaredom.

Skromni Dariush dobro se nosi s tom situacijom i strpljivo čeka svoju priliku. Veliki vjernik često ističe da njegova kruna zapravo dolazi od Isusa Krista i da se UFC-ov pojas ne može mjeriti s težinom te krune. U vjeri pronalazi utočište i umiruje se zbog nepravde od strane UFC-a, ali istovremeno pomno prati što se događa pri vrhu lake kategorije.

Naravno da je Dariush popratio meč između Volkanovskog i Makhacheva, a u razgovoru za MMA Junkie Radio dao je zanimljiv osvrt. Beneil smatra da je Volkanovski samo potvrdio da Makhachev ima određene rupe u svojoj igri koje je on odavno uočio.

‘‘Mislim da su obojica pružili odličnu borbu. Volkanovski je samo potvrdio moja uvjerenja jer ja nisam imao previše snimki Islamovih mečeva, osim onog protiv Tsarukyana. Međutim, Volkanovski me uvjerio da Makhachevu uistinu nedostaju neke stvari koje bih ja mogao iskoristiti.‘‘, započeo je Dariush, ali zatim je dodao:

‘‘Počinjete uviđati ‘rupe‘ koje možda zapravo nisu rupe. Sve te mane vidite samo zato jer su se dva nadčovjeka borila. Tek kad se tako dobri borci obračunaju, onda počinjete viđati neke mane.‘‘, dodao je Dariush.

Time Beneil zapravo govori da mnogi drugi borci ne mogu iskoristiti neke Islamove mane, jer one se očituju tek kad se na drugoj strani nađe borac koji je na razini Alexandera Volkanovskog, a takvih je boraca uistinu malo.

Nije Dariush promatrao samo Makhacheva, nego je uočio i neke stvari kod Volkanovskog. Ne planira Dariush napad na titulu u perolakoj kategoriji, ali svjestan je da bi mu Volkanovski mogao postati rivalom ukoliko dođe do pojasa u lakoj kategoriji.

‘‘Ono što me iznenadilo, jest to da je Volkanovski držao svoju bradu podignutijom nego što sam očekivao. Visoko je držao bradu dok je završavao svoje kombinacije. Vidio sam neke nove stvari u njegovoj igri koje ranije nisam primijetio.‘‘, istaknuo je Dariush, a njegov kompletan razgovor za MMA Junkie možete pogledati u videu ispod ovog teksta.

https://www.youtube.com/watch?v=-PstZ4hg-_Q&embeds_euri=https%3A%2F%2Fmmajunkie.usatoday.com%2F&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title
Linker
19. svibanj 2024 10:51