UFC

Bisping dao savjet McGregoru: ‘Istog trenutka bi trebao otpustiti trenera!‘

Artem Lobov, Owen Roddy, Conor McGregor i John Kavanagh
 rian Lawless/PA Images/Profimedia
Bivši UFC-ov prvak smatra kako je došlo vrijeme za prekid suradnje McGregora i Kavanagha

Veliki je broj možebitnih razloga navedeno povodom vrlo loše izvedbe i poraza Conora McGregora u trećoj borbi protiv Dustina Poiriera. Nema smisla sve ih nabrajati, no smisao možemo pronaći u objavi onoga kako na to gleda jedan bivši UFC prvak. U ovom slučaju to je Michael Bisping, a posebno je vrijedno to što je on poznat kao osoba britkog jezika koja će bez suzdržavanja reći ono što zaista misli.

Bisping problem vidi u Conorovom dugogodišnjem treneru Johnu Kavanaghu, odnosno izjavama kakve je ovaj davao nakon borbe.

"Pogledajte što je rekao Conorov trener John Kavanagh. Rekao je da nije vidio ništa što ga zabrinjava. I da je znao da će u drugoj rundi pobijediti nokautom. Ništa osim toga nije ga zabrinjavalo. Ako je to istina, Johne Kavanagh, Conor bi te trebao istog trenutka otpustiti", rekao je Bisping u razgovoru za BT Sports, nastavivši s izravnom porukom McGregoru:

"To je izuzetno zabrinjavajuće, bio si na podu i dominiran. To je bila 10-8 runda i to je itekako zabrinjavajuće. Ne želiš da te netko prebija. Vrlo jednostavno, a upravo to se događalo."

Bispingu nevjerojatno zvuči sama pomisao da bi borba u drugoj rundi izgledala drugačije. Zapravo, ima jako dobru smjernicu zašto misliti da ne bi bilo tako. Naime, McGregor je u siječanjskoj borbi odradio neupitno bolju prvu rundu nego sada, da bi u drugoj pao te bio završen.

"Lom noge je loša sreća. No, isto tako daje McGregoru izliku ili razlog zašto je borba prekinuta. Što da se to nije dogodilo? Budimo realni, šanse za njega da preokrene borbu i završi Dustina u drugoj rundi, posebno kad znamo da je prva runda po pravilu najbolja Conorova, baš i nisu najbolje. To nije bio niti blizu dobar nastup", zaključio je Bisping.

Već neko vrijeme među fanovima vlada mišljenje kako John Kavanagh nije stvorio Conora McGregora nego da je Conor McGregor zapravo u potpunosti zaslužan za svu popularnost svog trenera. Tu teoriju potkrepljuju time što je nekoliko boraca iz SBG-a također bilo članovima UFC-a, ali nitko nije postigao neki zapaženiji rezultat, kao i time da posljednjih godina nikako ne uspijeva stvoriti još kojeg borca većeg potencijala, osim Bellatorovog Jamesa Gallaghera. No, niti on, ako ćemo biti realni, još uvijek nije bio na pravim ispitima.

Mnogi isto tako smatraju da bi Conor postigao bolje rezultate da je s vremenom promijenio tim, no on je ostao lojalan onima s kojima je bio od početka karijere. I uistinu su po tom kriteriju rijetki takvi poput njega.

Linker
14. svibanj 2024 02:31