UFC

Bisping o Chimaevu: Tip je prava stvar, Usman je svjestan da dobiva ozbiljnog izazivača‘

Khamzat Chimaev vs. Li Jingliang

 Screenshot (youtube, Ufc)
Bivši UFC-ov prvak srednje kategorije u hvalospjevima je pričao o Khamzatu Chimaevu

Sjajni Čečen Khamzat Chimaev još od prošle godine uživa veliki ‘‘hype‘‘. Međutim, problemi s koronavirusom udaljili su ga iz kaveza na neko vrijeme. Ipak, nakon subotnje pobjede protiv Jinglianga, Chimaev se potvrdio kao top borac i nema dileme kako bi njegov idući protivnik trebao biti netko iz Top 10, a mnogi ga već vide i kao budućeg prvaka.

Jedan od onih koji je ostao naročito oduševljen, jeste Michael Bisping. Umirovljeni borac i bivši prvak UFC-ove srednje kategorije, putem svog Youtube kanala osvrnuo se na najnoviji nastup Chimaeva, kao i na situaciju u velteru.

‘‘Khamzat Chimaev, ako ste imali ikakvih dvojbi, čovjek je prava stvar. Ukoliko ste velteraš, pazite se. Ako ste Kamaru Usman, ‘P4P‘ trenutni prvak, sigurno ste obratili pažnju na ovog tipa (Chimaeva). On je sigurno vidio tu borbu u subotu navečer i rekao si: ‘Okej, moguće je da imamo problem. Dobili smo ozbiljnog izazivača koji će mi pružiti pravu borbu.‘‘, započeo je Bisping.

Kamaru Usman trenutno jeste prvak, no u noći sa subote na nedjelju čeka ga revanš protiv Colbyja Covingtona. Nikako se ne smije podcijeniti sjajnog Covingtona koji je već u prvom meču pružio sjajan otpor. Međutim, Bisping smatra kako će Usman odraditi posao, a onda se može lagano okrenuti ka Chimaevu.

‘‘Naravno, on (Usman) mora pobijediti Colbyja ovaj vikend, a mislim da će to vjerojatno i učiniti. Ali svejedno, poanta je da su svi pogledi usmjereni ka Khamzatu Chimaevu. Taj tip je nestvaran. Kakav frik, a to govorim u pozitivnom smislu. Imati samopouzdanja krenuti naprijed i samo tako zgrabiti Jinglianga te ga baciti dolje. A to je nešto što on radi u svakoj borbi. Četiri borbe, četiri brza finiša, pogođen samo jednom (značajnim udarcem). Brzo će se boriti za pojas. Mislim da treba još jednu pobjedu, onda će biti na pet pobjeda zaredom i borit će se za pojas.‘‘, dodao je Michael.

Što se idućeg Khamzatova protivnika tiče, spominju se Nate Diaz i Neil Magny, ponekad i Michael Chiesa. Bisping ne vidi niti jednog od navedenih kao najlogičniju opciju. Naime, umirovljeni engleski borac smatra kako Chimaev zaslužuje meč protiv četvrtorangiranog izazivača Vicentea Luquea.

‘‘Vicente Luque je tu. On treba borbu i ima strašan niz također (četiri pobjede zaredom). Luque posao može odraditi bilo gdje. Svestran je, ima dobar jiu-jitsu, odličnu stojku i trenira s hrpom ubojica u Sanford MMA dvorani kod Henrija Hoofta. Za mene, to je logično uparivanje. Vicente Luque dobio bi priliku boriti se protiv nekoga tko ima sav ‘hype‘, a pobjedom bi se zacementirao kao idući izazivač. Što se Khamzata tiče, ako odradi posao, borit će se za pojas.‘‘, zaključio je Bisping.

Naredno vrijeme će nam pokazati što su čelnici UFC-a naumili po pitanju Chimaeva. Čečen se voli boriti što je češće moguće te nije isključeno da ga u kavezu gledamo još jednom prije završetka kalendarske godine.

Linker
19. svibanj 2024 00:31